Hösten är den bästa årstiden att plantera! Beställ nu och ha dina plantor redan nästa vecka!

FöregåendeNästa

Thuja Occidentalis Brabant

More Views

  • Thuja Occidentalis Brabant
  • Thuja Occidentalis Brabant
  • Thuja Occidentalis Brabant
  • Thuja Occidentalis Brabant

Video

Thuja Occidentalis Brabant

stars

9.6/10 - 50 reviews

Price From:

Från: 90 kr

Prijs per meter: 270 kr

Minsta antal meter häck: 20
Välj först önskad höjd för prisförslag.

* Bovenstaande prijs is prijs per stuk voor de gekozen hoogte

Price From:

Från: 90 kr

Prijs per meter: 270 kr

Minsta antal meter häck: 20
Välj först önskad höjd för prisförslag.

Price From:

Från: 90 kr

Prijs per meter: 270 kr

Minsta antal meter häck: 20
Välj först önskad höjd för prisförslag.

 

Behöver du hjälp eller hellre vill beställa över telefon? Ring kostnadsfritt på 020 - 88 92 16

Detaljer

Tuja Brabant är en av de mest lättodlade och populäraste häckarna. Anledningen är enkel: barrträdet är vintergrönt, snabbväxande, inte mottagligt för sjukdomar och prisvärd.

 

Tuja Brabant har samma ljusa färg som gräs. Vintertid kan plantan anta en lätt bronsfärgad nyans som skydd mot kylan.

 

Vid plantering finner vissa Brabanten tunn och yvig i jämförelse med den också väldigt populära Tuja Smaragd. Detta behöver absolut inte vara fallet, det beror på hur Brabanten har blivit odlad. Eftersom det är en sån stor efterfrågan på just Tuja Brabant blir dom tyvärr ofta alldeles för snabbt odlade med hjälp av kväve, där en ung Tuja nästan bokstavligen skjuts upp så snabbt som möjligt till en säljbar höjd av 150 till 200cm. Generellt har dessa “kväve” Tujor varken blivit omplanterade eller klippta och dom är planterade extremt nära varandra på fältet för att hålla nere priset.

 

Därför är densiteten hos denna Tuja Brabant låg. Du kan se rakt igenom dem, de är lätta att känna igen eftersom du kan se hela stammen på Tujan.

 

Vi planterar om och beskär våra Tujor på odlingen. I genomsnitt är dom ca 2 – 3 år äldre innan vi säljer dem vilket resulterar i en mycket mer kompakt planta som har massa energi att förtsätta med tillväxten.

 

Tuja Brabant är idealisk för att skapa en tät fyrkantig underhållsfri häck.

 

Plantinavia levererar din tuja direkt från vår odling till ditt hem så att du kan vara säker på att få en färsk produkt, De har inte varit ur jord i flera veckor eller packade i ett växthus , som du ofta kan se hos ditt lokala trädgårdscenter. Vi står för kvalitet! Plantorna blir regelbundet omplanterade och kommer att utveckla massor av små “hår”rötter som kommer göra det lättare för plantan att anpassa sig till sin nya miljö. Plantorna blir regelbundet klippta här på våran odling och tillåter plantorna att växa sig vackra och täta och ge dem mycket längre livslängd.


Viktigt:
Många Tuja brabant träd erbjuds med en öppen struktur. Dessa Tujor odlas med extra snabbväxande gödselmedel för att så snabbt som möjligt uppnå önskad höjd. Våra Tujor har blivit omplanterade och klippta på odlingen flera gånger. Resultatet är en tät Tuja med en kompakt rotboll med massor av rötter så att Tujan efter omplantering snabbare anpassar sig till sin nya miljö och fortsätter växa.

Plantering:
Våra tujor levereras färska från odlingen i säckväv. Storleken på roten beror på storleken på trädet och varierar från 25 cm till 60 cm i diameter. Se alltid till att ha grävt ett planteringsdike i förväg som är ca 20 cm bredare och djupare än roten och blanda jorden väl. Vid dålig genomtränglighet se till att ha dränage så överflödigt vatten (regn) kan rinna bort. Plantera tujan så snabbt som möjligt efter att den har blivit levererad. Lämna dem inte horisontellt för länge eftersom solen kan bränna dem. Låt dem helst stå upprätt bredvid varandra. Blanda jorden från din trädgård med en speciell planteringsjord som innehåller kompost och näring så din tuja får en näringsrik start. Fyll diket med vatten så att rötterna kan suga åt sig. Använd en droppslang/sprinkler med tidsklocka som sörjer för en balanserad bevattning 2 till 3 gånger i veckan.


Skötsel:
Tuja Brabant kräver inte mycket skötsel, men sammansättningen av fukt och luft måste balanseras. Till exempel, Det finns inte tillräckligt med luft i blöt jord och det hindrar rötterna från att utvecklas. Resultatet skulle orsaka föruttnelse av rötterna som skulle leda till att din planta dör. Lerig jord, organisk sandig jord eller en lös yta med en pH balans av 5.5 / 6.5 är idealisk för Tujan. Rekomenderat att  gödsla plantan i mars och April och igen i Juni/Juli. I Mars/April kan du tillsätta Epsom-salter för att förhöja färgintensiteten om Tujan börjar se lite grå ut eller tappa barr. Det finns bra jordprodukter tillgängliga som är särskilt anpassade för  barrträd. De innehåller rätt näringsämnen i rätt propotioner. Du bör också överväga att gödsla din tuja. Detta glöms ofta bort eller avfärdas som oviktigt. Speciellt för dessa växter är det av avgörande betydelse att ge dem tillräckligt med näring eftersom det finns mycket konkurrens i din trädgård.

 

Generellt beskärs Tujan två gånger om året för att skapa en fin tät fyrkantig häck. Beskär den första gången i Juli före årets längsta dag och andra gången i September. Du måste också beskära dem när du planterar dem. Beskär inte ända ner till veden, då de resulterande kala fläckarna inte kommer att producera nya skott. När en häck nyligen är planterad kan du börja klippa sidorna av häcken till en något spetsig form. Botten på häcken bör vara aningens vidare än toppen.  På detta sätt kommer det alltid att komma tillräkligt med ljus i botten på häcken och den kommer inte växa bar eller tunn. Toppen på plantan kan beskäras när häcken har nått önskad höjd. Det är ett misstag att tro att när plantan blir brun från insidan att det beror på kvaliten på plantan. När plantan inte får något eller tillräkligt med ljus tappar den sina löv eftrsom löven inte tjänar sitt syfte längre. Detta gäller även barrträd. Bara genom att beskära reglbundet kommer häcken skapa en sån tät exteriör att man inte längre kan se trädets inre del. Så se till att beskära häcken åtminstånde två gånger per år för att få en kompakt tät och fin häck. Använd alltid rätt redskap för underhåll och klippning. Se till att ditt verktyg är vasst och rent. Detta förhindrar fransiga sår och sjukdomar.

Mer information

Tillväxt per år 25-50 cm
Växtsätt Pelarformad
Blomfärg -
Hårdhet Väldigt hård
Vintergrön Ja
Övrigt Snabb växande: idealisk för täta fyrkantiga häckar
Blomningstid -
Användningsmöjligheter Häck
Jordmån Väldränerad och sur jord
Läge Skugga, Halvskugga, Sol
Sjukdomsmottaglighet Liten sjukdomsmottaglighet
Zon Zon 1 , Zon 2, Zon 3
Max höjd 10 - 12 meter
Video

Recensioner