Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Plantera Plantinavias blokdbok som häck?

Vår blodbok är krukodlad och finns I 11 olika höjder. Se priser här. Om du beställer i dag så kan du njuta av din nya blodbokshäck redan nästa vecka. Vi erbjuder även färdighäck 150cm och 200cm om du önskar ett direkt insynsskydd. Fri frakt till nästan alla städer.

Blodbok är som du kanske redan gissat röd i färgen. Den ger din trädgård ett lite annorlunda utseende jämfört med en normal grön häck. Blodbok skiftar färg på hösten till orange / brun. Även om rödbok tappar en del blad under vintern, ger den ändå ett bra insynsskydd till din trädgård hela vintern. Det beror på att de flesta av löven faller av först till våren när de nya gröna slår ut igen.

Plantinavias rimmilig blodbokpriser

I vår priskonfigurator ser du lätt totalpriset på din valda blodbokshäck. Du kan välja mellan olika höjder och kvaliteter. Vill du ha snabbare insynsskydd och bredare bokhäck väljer du den välgrenade varianten i dubbla rader. Om du har begränsad budget och tid att låta häcken växa, väljer du en enda rad av våra grenade blodboksplantor. Hur som helst kommer Plantinavias krukodlade rödboksväxter omedelbart växa vidare i din trädgård.

Rabatt på din blodbokshäck

I undantagsfall kan vi ge extra rabatt på din blodbokshäck. Du kan ta reda på om du kvalificerar dig för detta om du klickar på rabattknappen i konfiguratorn. En av våra medarbetare kommer att svara så snart som möjligt med det bästa erbjudandet.

Våra toppsäljare? Det är våra tidigare kunder!

Vi kan lätt själva kalla oss Sveriges bästa häckspecialist, men våra kunder gör det redan åt oss. De är våra ambassadörer. Se bilder från tidigare kunder på vår Instagram-sida. På Trustpilot kan du läsa mer än 300 upplevelser, inte bara om våra konkurrenskraftiga priser och kvalitet, utan också om vår fina service. Allt från vår kundservice till de förare som levererar växterna till din dörr finns beskrivet med varma ord på Trustpilot.

Innehållsförteckning blodbok

Förutom priserna hittar du mer information om rödboken på den här sidan:

I vilken tillväxtzon kan blodbok planteras?
Översikt över blodbokens kännetecken
Produktvideo
Prisöversikt per bokplanta
Vanliga frågor om bok

Leverans av din blodbokshäck

Under högsäsongen (mars / juni och september / oktober) levererar vi bok inom en vecka. Bokplantorna är snyggt packad i en stabil pall och levereras hem till dig. Vår transportmetod garanterar att dina bokplantor levereras färska: lastade på måndagar och innan helgen kan de redan planteras i din trädgård. Leveransen behöver man inte ska stanna hemma och väntar på eftersom att nästan alla våra lastbilar är utrustade med ett avancerat GPS-system så att du kan följa leveransen på väg hem till dig.

Bokhäck från Plantinavia.

Bokhäck från Plantinavia. När vi skulle köpa häckplantor sökte vi mycket på nätet, under flera månaders tid och fastnade till slut för Plantinavia. Det var kombinationen att hemsidan gav ett mycket seriöst intryck, att det fanns ett enkelt verktyg för att få reda på hur många plantor man behövde och vad det skulle kosta, att det fanns många positiva recensioner och att leveranssättet verkade smidigt och säkert som gjorde att vi fastnade för Plantinavia. Jag skulle absolut rekommendera andra att handla från Plantinavia. Upplevelsen har varit genomgående positiv! Efter att vi hade beställt mailade jag några gånger med frågor och jag har fått snabba och adekvata svar varje gång. Inför att våra plantor skulle levereras fick jag mail med användbara råd och instruktioner och information om hur leveransen skulle gå till. Det kändes tryggt och välplanerat hela vägen. Och när plantorna väl kom blev vi inte besvikna, de är fina och ger ett välskött intryck.

Karolina af Ekenstam

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetPopulär och vintertåligt lövträd med fina höstlöv.
VinterhårdhetMycket tålig, ner mot -34 grader.
TillväxtUpprätt, tät, buskig tillväxt med bred spridningskrona.
Höjd (10 år)500 – 700 cm
LövLöven är ovala, 4-9 cm långa med en vågstruktur.
TillväxthastighetVäxer snabbt, 40 - 60 cm per år.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till halvskugga.
Max höjd 20 – 30 meter
TillämpningSom formad häck som ger insynsskydd och vindskydd. Lockar till sig bin och fåglar. Vackra som häck eller solitär.
FruktNötter, 1 - 2 cm
TaggarNej
PlaceringstipsLämplig i skugga.
JordmånSandig till lerig jord. Något surt till alkaliska jordar, väl dränerade pH värde 6,1 till 8,5.
Växtzon1-4

Zonkarta

Blodbok Växtzon: 1-4

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen)krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna
icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen (krukan). Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan
de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden.
Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och
börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Du gillar kanske också…

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833