Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Vanlig bok

Plantera vanlig bok till rimligt pris

Bok, Blodbok eller Avenbok, det är frågan. Har du fastnat för vanlig bok så kan du se priser här. Köp riskfritt med 100% växtgaranti och fri hemleverans inom 1 vecka.

Vanlig bok med det latinska namnet Fagus sylvatica blir ofta förväxlad med avenbok (Carpinus betulus). Även om de är likartade, finns flera skillnader (blad, tillväxt, tålighet). Bok behåller de flesta av sina löv under hela året även om de inte är vintergröna, som tillexempel thuja och idegran. Till skillnad från avenbok har du därför även insynsskydd på vintern även om bokhäcken inte är vintergrön.

Plantinavias priser på bokhäck

Vi har 2 möjligheter för att se priserna på vår vanliga bok. Du kan använda den praktiska priskonfiguratorn där du omedelbart ser det totala priset för din häck eller så kan du se staplar med prisöversikt längst ner på den här sidan. I konfiguratorn kan du bekvämt jämföra mellan olika höjder och kvaliteter (grenad / välgrend). Alla våra bokplantor odlas på vår ekologiska plantskola i södra Nederländerna.

Rabatt på din bokhäck

Vi tror att ett bättre pris / service / kvalitetsförhållande är svårt att hitta, men i vissa fall kan vi fortfarande erbjuda ännu lite extra rabatt. Sätt först ihop din idealiska bokhäck i priskonfiguratorn och klicka sedan på rabattknappen. En av våra medarbetare kommer snarast att undersöka om du är berättigad till ytterligare rabatt.

Våra toppsäljare? Det är våra kunder!

Vi behöver inte nämna oss själva som Sveriges bästa häckspecialist. Det säger redan våra tidigare kunder i de historier som de delar på, till exempel Trustpilot eller Instagram. Transparens är enligt vår mening det viktigaste. Om du till exempel vill veta vem som tidigare har köpt en bokhäck i din region, fråga oss. Hos oss köper du inte grisen i säcken!

Innehållsförteckningen bokhäck

Förutom att du kan köpa din bokhäck på denna sida kan du även hitta mer information som:

I vilken tillväxtzon kan bokhäcken planteras?
Översikt bokplantans kännetecken
Produktvideor
Prisöversikt per planta
Vanliga frågor om bok

Leverans av din bokhäck

Under högsäsongen (mars / juni och september / oktober) levererar vi bok inom en vecka. Bokplantorna är snyggt packad i en stabil pall och levereras hem till dig. Vår transportmetod garanterar att dina bokplantor levereras färska: lastade på måndagar och innan helgen kan de redan planteras i din trädgård. Leveransen behöver man inte ska stanna hemma och väntar på eftersom att nästan alla våra lastbilar är utrustade med ett avancerat GPS-system så att du kan följa leveransen på väg hem till dig.

Att köpa häck av Plantinavia var ett bra val

Att köpa häck av Plantinavia var väldigt enkelt och vi är supernöjda med de fina plantor som levererades. Vi köpte 1,5 m höga plantor av krukodlad bok. Plantorna hade en stadig stam och ser väldigt friska och starka ut. Priset var bra och leveransen skedde utan krångel inom en vecka efter beställning. Kundtjänsten var trevlig och kunnig och vi kände oss väl omhändertagna genom hela affären. Vi har fått många komplimanger från grannar och förbipasserande över hur fin häcken blev. Vi rekommenderar gärna Plantinavia till andra köpare.

Johanna Gervide

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetPopulär och vintertåligt lövträd med fina höstlöv.
VinterhårdhetMycket tålig, ner mot -34 grader.
TillväxtUpprätt, tät, buskig tillväxt med bred spridningskrona.
Höjd (10 år)500 – 700 cm
LövLöven är ovala, 4-9 cm långa med en vågstruktur.
TillväxthastighetVäxer snabbt, 40 - 60 cm per år.
VinterskrudLöven är ljusgröna på våren, mörkgröna på sommaren och har en intensiv koppar till gyllne gul färg på hösten.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till halvskugga.
Max höjd20 – 30 meter
TillämpningSom formad häck som ger insynsskydd och vindskydd. Lockar till sig bin och fåglar. Vackra som häck eller solitär.
FruktNötter, 1 - 2 cm
TaggarNej
PlaceringstipsLämplig i skugga.
JordmånSandig till lerig jord. Något surt till alkaliska jordar, väl dränerade pH värde 6,1 till 8,5.
Växtzon1-4

Zonkarta

Vanlig bok Växtzon: 1-4

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen / krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna
icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen / krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan
de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden.
Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och
börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson 26 april 2018

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal 14 januari 2016

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833