Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Lila syren: ett äkta samlarobjekt i din trädgård

Den lila syrenen är inte bara ett underverk av vackra blommor, det är också ett beprövat samlarobjekt. Den lila blommande syrenen kännetecknas av perfekta tillväxtegenskaper och kan växa sig 3 till 7 meter hög. För de som vill njuta av utsökta dofter och läckra färger är lila syren den perfekta vindspärren och insynsskyddet i varje trädgård.
Se priser här.

Våra konkurrenskraftiga syrenpriser

Komponera fram din perfekta syrenhäck i vår priskonfigurator. Vi erbjuder endast syren i kruka. Du kan välja mellan 2 kvaliteter: Xklusiv och Limited. Skillnaden ligger i hur många grenar plantan har. Alla våra Limited plantor odlas organiskt och ger dig en tätare och lyxigare syrenhäck omedelbart efter planteringen.

Rabatt på din syrenhäck

Av syren planteras ofta långa blommande häckar och hos Plantinavia innebär fler plantor mer rabatt. Förutom våra staplar i konfiguratorn kan vi även lägga till lite extra rabatt i vissa fall. Använd rabattknappen i priskonfiguratorn. En av våra medarbetare kommer att återkomma till dig inom kort om du är berättigad till mer rabatt för dina syrenplantor.

Bilder och recensioner av syren från våra kunder

Bonsyren finns i alla möjliga kvaliteter, både i den riktiga butiken och online. Det är därför viktigt att göra rätt val för ditt inköp. Våra kunder gillar att dela med sig av sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot och Instagram. Om du köper dina syrenplantor från Plantinavia kan du vara säker på att du inte köper grisen i säcken.

Innehållsförteckning syren

Vad mer kan du hitta på denna sida förutom vår priskonfigurator? Vi listar det för dig:

Du kan se om syren passar i din växtzon
En översikt med de specifika egenskaperna hos syren
Produktspecifika videor på våra syrenbuskar
En lista över alla olika syrenplantor i prisöversikten
En lista med vanliga frågor om syren

Betalning och leverans av din syrenhäck

Våra chaufförer levererar hem till dig.
Betalning av din syrenhäck kan ske i förskott (med extra rabatt!) eller via kortbetalning vid leverans.
Betalningsalternativ väljer du själv när du kommer till kassan.

Proffsigt bemötande och hög kvalitet på plantorna

Den syrenhäck som levererades förra veckan är nu planterad i jorden och jag kan inte vara nöjdare! Therese på Plantinavia har varit superhjälpsam och kunnat svara på alla mina frågor och funderingar. Att kunna följa lastbilens färd på en karta i realtid gjorde att jag kunde vara redo att ta emot leveransen så snart lastbilen rullade in på gårdsplanen. Smidigt! När jag fick se syrenplantorna blev jag positivt överraskad, de var ännu kraftigare och finare än jag förväntat mig. Jag kan knappt tro att det är sant, men nu har jag plötsligt en blommande (!) syrenhäck i min trädgård. Helt underbart! Sammanfattningsvis: ett proffsigt och smidigt bemötande från början till slut, jag har verkligen ingenting att anmärka på.

Anjeli

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetLila syren är en av de bästa bleka sorterna av den vanliga syrenen. Den producerar stora klasar av starkt doftande dubbla ljusrosa/lila blommor, vilket gör detta till ett utmärkt exemplar av syren.
VinterhårdhetExtremt härdig, ner till – 40 grader
TillväxtUpprätt, buskig och tät
Höjd (10 år)250 – 300 cm
LövBred oval till hjärtformad, ingen höstfärg på bladen.
Tillväxthastighet20 - 50 cm per år
VinterskrudLövfällande
GiftigNej
LjusbehovHelst full sol, men halvskugga går också bra.
Max höjd 250 - 300 cm i höjd och 150 cm i bredd.
TillämpningBlommorna är perfekta för dekorativa ändamål som snittblommor eller som en rikt växande häck. Lila syren är väldigt lättskött. Om den planteras i soligt läge, kommer den att belöna dig med fler och fler blommor för varje år.
FruktBrun frukt. Lila/rosa blommor som blommar i maj. Doftar.
TaggarNej
PlaceringstipsSyren är i allmänhet väldigt djurvänliga växter som lockar till sig bin och fjärilar i trädgården. De ger även ett ordentligt insynsskydd och kan skapa en fantastisk effekt när de planteras i grupper.
JordmånLerjord, sandjord, näringsrik och väldränerad jord.
Växtzon1-6

Zonkarta

Lila Syren Växtzon: 1-6

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833