Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Hybrididegran: den manliga eller den kvinnliga …

Kanske en märklig titel vid första anblicken, men valet för hybrididegran är också ett val mellan den kvinnliga sorten med bär (taxus media “hicksii”) och den manliga sorten utan bär (taxus media “hillii”). Hybrididegran växer långsammare än sin följeslagare idegran (taxus baccata) och är också vinterhärdigare. Om du bor i de kallare zonerna i landet, ha en häck som får en max höjd på ca 150cm och vill plantera en idegranshäck i din trädgård, då är hybrididegran det rätta valet för dig. Se priser här.

Brist på taxus media hillii innebär högre priser

Kombinationen av mycket långsam tillväxt och hög efterfrågan på hybrididegran hillii (varianten utan röda bär) har gjort att det är brist på denna hybrididegranshäck varje år. Som ett resultat är priserna på den här typen av idegran högre än på hybrididegran hicksii och taxus baccata. Det är därför inte förvånande att idegranssorterna med bär börjar bli alltmer populära som häckväxter. Och varför inte: bären som finns på den kvinnliga hybrididegranen brukar ändå bara växa ut väldigt kort period under hösten och då äts de oftast upp av fåglar inom bara några dagar.

Rabatt på din hybrididegranshäck

Även om hybrididegranens priser jämfört med andra vintergröna häckväxter som thuja och lagerhägg är relativt högre, är det möjligt att få extra rabatt genom vår priskonfigurator. Välj rotklump eller kruka, välj höjd, välj önskad kvalitet och täthet och klicka sedan på rabattknappen och vi meddelar dig så snart som möjligt vad som är möjligt för dig.

Lovande recensioner och vackra bilder av hybrididegranshäckar

Som vi alla vet så är det stor kvalitetsskillnadhäckplantor, både online och offline i den verkliga butiken. Som tur är är våra kunder våra största ambassadörer. De skriver i stor utsträckning om sina erfarenheter på Trustpilot och delar de bästa bilderna på Instagram. Det är inte för inte våra hybrididegranshäckar beskrivs som de bästa på marknaden.

Mer information om hybrididegran

På den här sidan kan du inte bara köpa din hybrididegranshäck, du kan också hitta information som:

I vilken tillväxtzon kan hybrididegran planteras?
En översikt med specifika egenskaper hos hybrididegran
En video på hybrididegran 120cm Limited
En översikt över alla tillgängliga hybrididegranvarianter som vi säljer
• Svar på de vanligaste frågorna om hybrididegran, som skillnaden mellan de olika typerna av idegran, hur brett diket ska grävas, när man ska beskära och annan matnyttig information.

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetHärliga kontraster med mörkgröna barr som bildar en vacker vas formad häck. Inga bär, bra för smala häckar.
VinterhårdhetTålig, ner till -29 grader
TillväxtVäxer i en individuell position som en vas form, i allmänhet smalväxande.
Höjd (10 år)100-150cm
LövMellan till mörkgröna, skinande mjukt barr. Linjär och ibland något halvmåneformande
TillväxthastighetVäxer relativt långsamt, ca 10-20 cm i höjd. Tillväxten saknas ner i skuggan.
VinterskrudMörkgrön.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovFull sol till skugga. En av de mest skuggtoleranta i Europa.
Max höjd 3-5 meter
TillämpningPerfekt som fyrkantig tät liten mur med lyxigt utseende.
FruktBrunsvarta frön, täckta 4/5 med rött skal.
TaggarNej
PlaceringstipsI skuggan saktar tillväxten ordentligt.
JordmånNäringsrik jord, fuktig, sur och alkalisk jord.
Växtzon1-4

Zonkarta

Hybrididegran Hicksii Växtzon: 1-4

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Vad är superior färdig häck?

Skriven av Richard van der Wal

Vad är superior färdig häck? Superior färdig häck är en produkt som är skapad för den som vill ha en färdigklippt fyrkantig, tät, grön häck inom 24 timmar! Den är odlad på efterfrågan och har blivit ett populärt alternativ för dem som vill ha ett lyxigare utseende där häcken är lika tät upptill som nertill, …

Fortsätt läsa
2308

Rotbeskärning och omplantering

Skriven av Richard van der Wal

Rotbeskärning och omplantering Odlas snabbt Säg att en thuja växer runt 50 cm om året, då tar det runt 2-3 år för en sådan planta att bli runt 150-175 cm. Många odlingar vill ha höga plantor snabbt, eftersom de säljer bra när de har en höjd kring 175cm. De odlas snabbt, ofta med extra gödning …

Fortsätt läsa
2958

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833