Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Idegranar: Plantinavias snabbast växande taxussort

Priser på den snabbast växande idegranssorten finner du här. Beställ i dag och njut av en tät vintergrön idegranshäck redan nästa vecka. Betalning vid leverans och 100% växtgaranti gör köpet helt riskfritt.

Idegran (taxus baccata) blir allt mer populär i Skandinavien på grund av de allt mildare vintrarna. Det stämmer att idegranarter som hybrididegran Hilli och Hicksii är lite vintertåligare än den vanliga idegranen, men de växer också mycket långsammare. Om du inte gillar thuja utan hellre vill ha en klassisk tight mörkgrön häck, som är grön hela året, är idegran valet för dig. Särskilt om du vill plantera en något högre häck från början för ett snabbare insynsskydd.

Skapa din egen idegranshäck i vår priskonfigurator

Vi erbjuder idegran i olika höjder och kvaliteter. Du kan också välja om du vill plantera idegran med rotklump eller krukodlade idegransplantor. Eftersom idegran växer mycket långsammare än till exempel thuja eller avenbok, är priserna i allmänhet högre. Detta beror på att de har blivit odlade under en längre tid. Väljer du vår Limited kvalitet så har du direkt en tät och lyxig organisk odlad idegranhäck. Har du tid att ge din häck lite mer tid att verkligen växa sig tät kan du välja vårt billigare alternativ Xklusiv kvalitet.

Dra nytta av din taxus baccata häck

Som du kanske har sett arbetar vi med prisskalan i konfiguratorn: ju fler idegransplantor du köper, desto lägre pris per idegransplanta. Möjligheten att få lite extra rabatt kan ibland vara möjligt. Kanske fyller du med din beställning den sista platsen i lastbilen eller kanske har vi ett fält med idegransplantor som är nästan tomt och måste förberedas för nya planteringar. Glöm inte att klicka på rabattknappen i konfiguratorn. Vi skickar ditt bästa erbjudande inom några timmar.

Våra kunder säljer våra idegranshäckar åt oss

Självklart tittar du även runt hos andra olika leverantörer och du ser deras vackra bilder och beskrivningar… Men har du någonsin läst en etikett på en flaska vin där det står att du kan du få huvudvärk nästa dag? Förmodligen inte 😉
Därför gör vi allt vi kan för att vara så transparanta som möjligt och låter våra kunder dela sina erfarenheter om oss på Trustpilot och dela bilder av deras nyplanterade idegranshäckar på Instagram. Visste du att 1 inköp från en kund vanligtvis ger oss 3 – 5 nya kunder, som grannar, vänner eller familj? Det är det bästa betyget man kan få enligt oss.

Mer information om den ideala baccatahäcken

Naturligtvis finns det mer att berätta och visa om vår vanliga idegran. Klicka på något av alternativen nedan för mer information:

Kontrollera alltid zonkartan om taxus baccata kan växa i din region
Se lista på specifika kännetecken av idegran här
Visa idegrans-videor
En praktisk översikt över alla priser och storlekar på våra idegransplantor.
Glöm inte att läsa de över 20 vanligaste frågorna och svaren om idegran här

Trygg och bra process med god kvalitet på det som levererats

Att handla med Plantinavia har känts tryggt, det har fungerat väldigt bra och smidigt i alla delar: information, kommunikation, beställning, leverans och fakturering. Plantinavia erbjöd bra support under hela denna process och även efteråt när det gällde skötsel av plantorna. Idegransplantorna som Plantinavia levererade var i mycket gott skick när de kom fram. Plantorna höll angivet mått och hade jämn och god kvalitet. Sammantaget är jag en mycket nöjd kund som kommer att handla mer hos Plantinavia när jag behöver.

Barbro Krevers

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetElegant och figurformad häck, bra alternativ för buxbom
VinterhårdhetTålig, ner till -26 grader
TillväxtRelativt långsam tillväxt, ungefär 15-25 cm i höjd. (Växer snabbare än det mediala idegranen. Tillväxten blir långsammare i skugga.
Höjd (10 år)200-300cm
LövGlänsande, mjuka, mörk till svartgröna barr. Linjära, något halvmåneformad, 1,5 – 3,5 cm långa.
Tillväxthastighet15 – 30 cm per år.
VinterskrudMörkgröna året om.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovFull sol till skugga. En av de mest skuggtoleranta träden i Europa.
Max höjd 10 – 15 meter hög, 4 – 6 meter bred. Extremt slitstark och kan växa upp till 90 års ålder.
TillämpningEn lite mer snabbväxande häcksort som ger dig ett mer elegant utseende än den vanliga thujan.
FruktBrunsvarta frön, täckta med 4/5 av rött skal.
TaggarNej
PlaceringstipsI skuggan saktar tillväxten ordentligt.
JordmånHög anpassningsförmåga, näringsrik jord fuktig, sur och alkalisk jord.
Växtzon1-3

Zonkarta

Vanlig Idegran Växtzon: 1-3

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Vad är superior färdig häck?

Skriven av Richard van der Wal

Vad är superior färdig häck? Superior färdig häck är en produkt som är skapad för den som vill ha en färdigklippt fyrkantig, tät, grön häck inom 24 timmar! Den är odlad på efterfrågan och har blivit ett populärt alternativ för dem som vill ha ett lyxigare utseende där häcken är lika tät upptill som nertill, …

Fortsätt läsa
2308

Drottningen av Idegranar   Något alldeles extra! Den är mörkgrön året runt och väldigt sofistikerad och klassisk i utseendet. Den förekommer ofta i trädgårdar med engelsk stil där den verkligen kommer till sin fulla rätt. Idegranen växer långsamt, runt 15-20 cm / år vilket gör att den håller formen.Den växer till och med extra långsamt …

Fortsätt läsa
2676