Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Lagerhägg caucasica: vintergrön, snabbväxande och smal

Lagerhägg caucasica (Prunus laurocerasus ‘Caucasica’) liknar lagerhägg genolia när det gäller tillväxt och är idealisk för en trädgård med något smalare häckar. Denna lagersort är lite mindre härdig än genolia, så kontrollera alltid din tillväxtzon innan du gör ditt val. Bladen är smala och mörkgröna och på våren kommer doftande blommor. Lagerhägg caucasica är en idealisk lagerhägg för medelhöga och höga häckar och säkerställer insynsskydd runt huset med regelbunden beskärning. Se priser här.

Komponera fram din egen lagerhäggshäck i vår priskonfigurator

Vi erbjuder lagerhägg caucasica i olika höjder och kvaliteter. Du kan också välja om du vill plantera denna sorts lagerhägg med rotklump eller som krukodlad. Om du väljer vår limited kvalitet får du direkt en färdig tät organiskt odlad lagerhäck. Har du tid att ge din häck lite mer tid att verkligen växa sig tät kan du välja vårt billigare alternativ Xklusiv kvalitet.

Rabatt på din lagerhäggshäck caucasica

I speciella fall händer det att vi kan erbjuda ytterligare rabatt för din lagerhäggshäck.
Använd rabattknappen i priskonfiguratorn. Vi återkommersnart som möjligt med vad för möjlighet det finns för dig.

Lagerhäggsbilder och recensioner av tidigare kunder

Att spela med öppna kort är vårt motto och nyckel till framgång för Plantinavia. Våra kunder gillar att dela sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot eller dela med sig av sina bilder på Instragram. Tvivlar du fortfarande på om du vill köpa din lagerhägg från oss? Läs våra fina omdömen på Trustpilot där vi rankats som nummer 1 inom trädgårdsbutik i hela Skandinavien.

Vad mer kan du hitta på den här sidan? (Innehållsförteckning)

Zonkartan (viktig om du överväger att plantera lagerhägg)
En översikt över egenskaperna hos lagerhägg caucasica
Lagerhäggs-videor
En översikt över alla varianter av vår lagerhägg caucasica
En praktisk FAQ, med de vanligaste frågorna om lagerhägg

Superkvalitet!

Tydlig och enkel hemsida att leta på. Mail-kontakt och mobil-kontakt snabba och uttömmande svar. Leverans av 80 plantor gick bra, punktlig, hjälpsam och mkt trevlig chaufför. Men det viktigaste av allt. Fantastiska lagerhäggsplantor. Mkt stora och kraftiga, det gick inte att plantera mer än 3 plantor per 2 meter. Vi är supernöjda, och kan varmt rekommendera Plantinavia om ni vill ha de finaste växterna, och bra service med allt det runt omkring.

Zaklina Milenkovski

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetEn tålig lagerhägg som växer snabbt och tätt. Den används flitigt som häckväxt tack vare sina stora gröna blad och passar utmärkt I mindre trädgårdar eftersom den kan hållas väldigt smal.
VinterhårdhetRelativt tålig, ner till – 23 grader. Bör bli skyddad från vind i kalla temperaturer.
TillväxtStram, tät och upprätt. Med åren växer den även mer på bredden.
Höjd (10 år)2 - 3 meter i höjd och 1,5 meter bred.
LövSkinande mörkgröna med rund form och ljusgröna på undersidan, 14 x 5 cm.
Tillväxthastighet20 – 40 cm per år i höjd
VinterskrudMörkgröna, ingen märkbar skillnad under vintern.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till skugga, trivs bäst i delvis skugga eller skugga.
Max höjd 3 meter
TillämpningIdealisk för högre häckar, även lämplig som solitär.
Frukt Ovala, mörkröd till vinröda.
TaggarNej
PlaceringstipsKlarar sig bra på de flesta platser men kan vara känslig mot frost (Bör skyddas mot vind i kalla temperaturer.)
JordmånVäxer bäst på näringsrik, humusrik väldränerad jord (tolererar inte uttorkning eller stillastående vatten)
Växtzon1-3

Zonkarta

Lagerhägg Caucasica Växtzon: 1-3

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur tålig är lagerhägg?

Lagerhäggens härdighet är generellt sett bra. Att plantera lagerhägg är dock inte helt riskfritt. Det finns alltid risk för frostskador på vintern. Inte bara på grund av låga temperaturer utan också på grund av till exempel blåsigare läge och mycket sol.. Att täcka din häck hjälper i dessa fall att minimera frostskador, vilket gör det lättare för lagerhäggen att återhämta sig på våren.

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Plantera Häck på Hösten? Ja Visst!

Skriven av Therese Hermansson

I augusti får jag alltid en massa samtal från kunder som undrar om de verkligen kan plantera en häck på hösten. De flesta blir förvånade när jag svarar att hösten faktiskt är den bästa tiden att plantera, åtminstone när det gäller häckplantor.

Fortsätt läsa
11290