Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Lagerhägg Etna: den mest eftertraktade lagerhäggen i Skandinavien

Lagerhägg Etna (Prunus lauroceracus ‘Etna’) är kanske den lagerhäggsorts som har det mest exotiska utseendet. Knopparna av nya löv har en röd färg och i maj och juni kommer de vita blommorna på. I slutet av sommaren ändras färgen på bladen och blir mörkt gröna. Lagerhägg Etna växer väldigt kompakt men inte så snabbt. Detta gör den idealisk som låg eller medelstor häck mellan 80 och 150 cm hög. Se priser här.

Våra konkurrenskraftiga lagerhäggspriser

Ta enkelt fram just din lagerhäggshäck i vår priskonfigurator. Beroende på tillgänglighet kan du välja mellan krukodlat / rotklump, grenad eller välrenad och olika höjder. Tänk på att priserna kan förändras under säsongen på grund av tillgången på våra lagerhägg etna häckplantor.

Rabatt på dina lagerhäggsplantor etna

Ibland händer det att vi bara har utrymme kvar för en pall eller 2 i lastbilen som vi gärna vill fylla upp för att transportera våra växter miljömedvetet. Då kan det hända att vi kan ge dig lite extra rabatt på din lagerhägg. Glöm inte att trycka på rabattknappen i priskonfiguratorn så att du kan se om du är berättigad till lite extra rabatt.

Lagerhäggsbilder och recensioner av tidigare kunder

Att spela med öppna kort är vårt motto och nyckel till framgång för Plantinavia. Våra kunder gillar att dela sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot eller dela med sig av sina bilder på Instragram. Tvivlar du fortfarande på om du vill köpa din lagerhägg från oss? Läs våra fina omdömen på Trustpilot där vi rankats som nummer 1 inom trädgårdsbutik i hela Skandinavien.

Vad mer kan du hitta på den här sidan? (Innehållsförteckning)

Zonkartan (viktig om du överväger att plantera lagerhägg)
En översikt över egenskaperna hos lagerhägg etna
Lagerhäggs-videor
En översikt över alla varianter av vår lagerhägg etna
En praktisk FAQ, med de vanligaste frågorna om lagerhägg

Superkvalitet!

Tydlig och enkel hemsida att leta på. Mail-kontakt och mobil-kontakt snabba och uttömmande svar. Leverans av 80 plantor gick bra, punktlig, hjälpsam och mkt trevlig chaufför. Men det viktigaste av allt. Fantastiska lagerhäggsplantor. Mkt stora och kraftiga, det gick inte att plantera mer än 3 plantor per 2 meter. Vi är supernöjda, och kan varmt rekommendera Plantinavia om ni vill ha de finaste växterna, och bra service med allt det runt omkring.

Zaklina Milenkovski

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetRobust, kompakt och härdig med en diskret blomning.
VinterhårdhetTålig, ner till – 23 grader
Höjd (10 år)150-200cm
LövSkinande mörkgrön med rund form, 12 x 5 cm och ett bronsfärgat skott.
Tillväxthastighet10 – 15 cm per år i höjd.
VinterskrudIngen större skillnad på vintern, men sticker ut på våren, speciellt med sina röda skott.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till skugga, trivs bäst i delvis skugga.
Max höjd 2,5 meter i höjd och 1 meter i bredd.
TillämpningSpeciellt lämpad för täta, kompakta häckar eller som vindskydd, men kan även användas som solitär.
FruktOvala, mörkröda till vinröda.
TaggarNej
PlaceringstipsVäldigt tålig för alla lägen. Skapar en fin kontrast med andra plantor i trädgården under våren
JordmånTrivs väldigt bra på fuktig humusjord, men klarar också sandiga eller näringsrik jord.
Växtzon1-3

Zonkarta

Lagerhägg Etna Växtzon: 1-3

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur tålig är lagerhägg?

Lagerhäggens härdighet är generellt sett bra. Att plantera lagerhägg är dock inte helt riskfritt. Det finns alltid risk för frostskador på vintern. Inte bara på grund av låga temperaturer utan också på grund av till exempel blåsigare läge och mycket sol.. Att täcka din häck hjälper i dessa fall att minimera frostskador, vilket gör det lättare för lagerhäggen att återhämta sig på våren.

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833