Maj månad är en perfekt månad att plantera! Sista leveransveckan innan sommaruppehållet: 24

Insynsskydd till trädgården

Tips för mer avskildhet i trädgården

Trädgården anses av de flesta att vara en “privat” plats. Vi chillar på bakgården, solar och barnen leker i poolen under sommarmånaderna. Insynsskydd är viktigt under denna tid. Lyckligtvis finns det flera växtarter som ger avskildhet och vindskydd i din trädgård. Häckar, buskar, staket och andra växter: I den här bloggen listar vi några praktiska tips för att ge mer avskildhet i din trädgård.

Häck för insynsskydd

Avskildhet uppnås genom att avskärma din trädgård. Naturligtvis finns det olika typer av staket, mur eller plank. Men ofta kan en vacker, frodig häck ge trädgården mer atmosfär och ett grönt utseende. Speciellt när du inte har så mycket plats från en stor terrass kan en vacker häck snabbt ge det nödvändiga gröna i trädgården. Det finns olika typer av växter tillgängliga. Vi listar dem åt dig:

Barrträd: Barrträdet, en riktig klassiker och mycket populärt. De vackra täta växterna bildar snabbt en tät häck. Dessutom är barrträdet lättskött och många sorter kräver bara beskärning 1 gång per år. Plantorna kan bli ganska höga och finns i olika nyanser och sorter.
Idegran: De olika typerna av idegran som finns förblir gröna under hela året. Växten kännetecknas av att den inte har några blad, men fina barr. Flera idegranar i rad bildar en tät häck som inte går att se igenom. Idegranen kan också beskäras i olika former och används både som trädgårdsstaket och som låg häck runt (blomster)rabatter.
Lagerhägg: Lagerhägg är samlingsbeteckningen för olika typer. Skillnaden ligger i formen på bladet och blommorna. Alla typer av lagerhägg bildar en vacker, tät häck. Den portugisiska lagerhäggen och “lagerhägg Rotundifolia” är båda populära sorter. Denna häcksort är perfekt som avskiljare för en fastighet eller trädgårdsstängsel i de lite mildare växtzonerna.

 

Kombinera

Du kan också kombinera växter med staket eller nät. Ett bra exempel är murgröna “Hedera”. Du kan placera denna välkända växt mot en vägg eller staket. Murgrönan klättrar sedan upp och fäster sig vid staketet. Detta skapar en vacker, helgrön vägg.

Träd ger snabbt insynsskydd i trädgården

Om du har mer utrymme i din trädgård och dina grannar kan titta rakt in i din trädgård, kan träd ge insynsskydd snabbt. Det går till exempel inte att titta in i trädgården från ovan om du har höga träd. Du kan även njuta (som med höga häckar) av skugga under varma sommardagar. Beroende på vilken typ av träd det är, kan den insynsskyddet vara mindre under vintermånaderna eftersom träd (lövfällande) tappar sina löv.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.