Maj månad är en perfekt månad att plantera! Sista leveransveckan innan sommaruppehållet: 24

Fördelar med murgröna som häck

Murgröna som häck: Fördelar

Murgröna är förmodligen en av de bästa buskarna för att bilda en grön gräns eller marktäckare. Denna välkända klätterväxt kallas även Hedera. Det är den perfekta plantan för att förvandla ett tråkigt staket eller vägg till en grön mur. När du planterar en ung murgröna i din trädgård tar det lite tid innan muren eller staketet är helt täckt. Detta är dock inte den enda lösningen, du kan nämligen istället välja att plantera en färdighäck av murgröna. Vilka är fördelarna med detta och hur fungerar det exakt? Du läser om detta i den här bloggen.

Färdig murgrönahäck

En färdig murgrönahäck – som namnet antyder – är helt redo att placeras i din trädgård. Denna lösning består av ett nät som är täckt med redan uppvuxen murgröna. Fördelen gentemot en ung murgröna är att den färdiga varianten redan är nästan fullvuxen. Det betyder att du kan njuta av direkt insynsskydd i trädgården, utan att behöva vänta tills murgrönan har vuxit upp.

Om murgröna

Du har säkerligen redan hört talas om murgröna. Det är en vanlig och populär växt. Växten är också mycket lämplig för det svenska klimatet. Den är snabbväxande – busken växer cirka 60 till 100 centimeter per år. Dessutom håller den sig vacker och grön hela året, så att du kan njuta av en vacker grön trädgård även under vintern.

En frisk växt

Förutom att en Färdighäck av murgröna ger dig möjligheten att kunna njuta av direkt insynsskydd i trädgården, kräver häcken endast minimal skötsel. I jämförelse med unga plantor är en fullvuxen häck mycket mer motståndskraftig. Det beror på att busken redan har fått mycket skötsel och omsorg på plantskolan. Här får växten nödvändig gödning och planteras om vilket gör att den kan växa bättre och blir mer motståndskraftig.

En grön trädgård från första stund

Som nämnts ovan är en färdig murgrönahäck idealisk för att skapa mycket grönt i trädgården på direkten. Detta är särskilt idealiskt för nybyggnationer. Trädgårdarna i sådana hem är ofta helt tomma. Med en färdighäck ger du omedelbart trädgården ett insynsskydd. Lite avskildhet i trädgården är alltid trevligt!

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.