Maj månad är en perfekt månad att plantera! Sista leveransveckan innan sommaruppehållet: 24

Skillnaden mellan lagerhägg Novita och Rotundifolia

Vad är skillnaden mellan lagerhägg Novita och Rotundifolia?

Lagerhäggfamiljen består av många populära häckväxter. Med många olika varianter finns det alltid en buske som passar just din trädgård. Vilken typ du än väljer är du alltid garanterad en vintertålig och vintergrön häck (zon 1 – 3). Därför får du en häck som inte bara ser bra ut utan också ger tillräckligt med insynsskydd både sommar och vinter. Två populära arter är lagerhägg Novita (Prunus Laurocerasus Novita) och lagerhägg Rotundifolia (Prunus Laurocerasus Rotundifolia). Vilka skillnader och likheter dessa buskar har kan du läsa om i den här bloggen.

Lagerhäggsfamiljen

De olika sorterna lagerhägg ger alla en grön häck och mycket variation. De olika typerna av lagerhägg har var och en sina egna kännetecken men förblir i grunden lika. Vinterhärdigheten och de vintergröna egenskaperna har bidragit till lagerhäggens popularitet. Det är en betryggande tanke att din häck kommer att ge samma skydd året runt. I den här bloggen kommer vi att fördjupa oss i skillnaderna mellan lagerhägg Novita och Rotundifolia. Det finns några skillnader du bör vara medveten om när du väljer en av dessa häckväxter till din trädgård.

Vad är skillnaden?

Det finns två skillnader som skiljer Novita och Rotundifolia från varandra. En av skillnaderna mellan de två typerna är färgen på bladen. Detta är en skillnad som direkt sticker ut och därför spelar stor roll för ditt val.Du vill att färgen på din häck ska matcha resten av din trädgård. Den andra stora skillnaden är en som inte märks direkt, Novita klarar nämligen bättre lägre temperaturer än Rotundifolia. Novita är starkare än sin motsvarighet och tål därför lite mer.

Ditt val

När du planerar att använda lagerhägg för att bilda en häck i din trädgård måste du väga alternativen. Behöver inte häcken tåla mycket i din trädgård? Då är valet mellan Rotundifolia och Novita främst baserat på smak. Vilken färg gillar du mest och vilken passar bäst med de andra elementen i din trädgård? Förväntar du dig mer tålighet och en häck som klarar lite mer kyla? Då är Novita det bättre valet för dig.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.