Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Den vita syrenen: En pärla för varje trädgård

Den vita syrenen är ett riktigt underverk (Se priser här). De imponerande pärlvita blommorna som växer tätt gör den vita syrenen till en blickfångare för varje trädgård. Oavsett var du planterar den vita syrenhäcken, i Stockholm, Köpenhamn, Oslo eller Helsingfors, skapar denna syren en unik trädgård. Den vita syrenen kommer ursprungligen från Frankrike och är en välförgrenad syren som växer 30 till 50 cm per år.

Våra konkurrenskraftiga syrenpriser

Komponera fram din perfekta syrenhäck i vår priskonfigurator. Vi erbjuder endast syren i kruka. Du kan välja mellan 2 kvaliteter: Xklusiv och Limited. Skillnaden ligger i hur många grenar plantan har. Alla våra Limited plantor odlas organiskt och ger dig en tätare och lyxigare syrenhäck omedelbart efter planteringen.

Rabatt på din syrenhäck

Av syren planteras ofta långa blommande häckar och hos Plantinavia innebär fler plantor mer rabatt. Förutom våra staplar i konfiguratorn kan vi även lägga till lite extra rabatt i vissa fall. Använd rabattknappen i priskonfiguratorn. En av våra medarbetare kommer att återkomma till dig inom kort om du är berättigad till mer rabatt för dina syrenplantor.

Bilder och recensioner av syren från våra kunder

Bonsyren finns i alla möjliga kvaliteter, både i den riktiga butiken och online. Det är därför viktigt att göra rätt val för ditt inköp. Våra kunder gillar att dela med sig av sina erfarenheterplattformar som Trustpilot och Instagram. Om du köper dina syrenplantor från Plantinavia kan du vara säker på att du inte köper grisen i säcken.

Innehållsförteckning syren

Vad mer kan du hitta på denna sida förutom vår priskonfigurator? Vi listar det för dig:

Du kan se om syren passar i din växtzon
En översikt med de specifika egenskaperna hos syren
Produktspecifika videor på våra syrenbuskar
En lista över alla olika syrenplantor i prisöversikten
En lista med vanliga frågor om syren

Leverans av din syrenhäck

Vi levererar din syrenhäck inom en vecka varje vår och höst Alla växter är snyggt packade och levereras till din dörr ståendes på pall. Vårt unika transportsystem garanterar att du kommer att få helt färska syrenplantor. Du behöver dessutom inte oroa dig för när dina plantor anländer: nästan alla våra bilar är utrustade med ett spårningssystem så att du kan följa dina häckväxter från plantskolan hem till dig.

Plantinavia levererade häcken

Vi är supernöjda med vår nya häck från Plantinavia. Nu blir den nygjorda muren komplett med en häck av Vit bondsyren. Vi hittade sidan på Internet och jämförde med andra , men tyckte den här var bäst. Trevlig kundsupport när vi ställde frågor och en bra support från beställning till leverans. Snabb och bra leverans ,( från orderbekräftelse till vi hade planterat häcken tog det bara 10 dagar ), med en trevlig chaufför som levererade och det var enkelt att betala med kort. Vi kan varmt rekommendera Plantinavia för köp av växter med hög kvalite , och kommer göra det till släkt och vänner. Anneli och Janne Sjöberg

Jan-Olof Sjöberg

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetDe gul/vita knopparna på Syringa vulgaris spricker i maj-juni upp och avslöjar vackert vita dubbla blommor. Blommorna ger en härligt stark och söt doft som lockar till sig fjärilar och bin. De vita blommorna sticker vackert ut mot de mörkt gröna, hjärtformade bladen.
VinterhårdhetExtremt härdig, ner till – 40 grader
TillväxtUpprätt, buskig och tät
Höjd (10 år)250 - 300 cm
LövBred oval till hjärtformad
Tillväxthastighet20 - 50 cm per år
VinterskrudLövfällande
GiftigNej
LjusbehovHelst full sol, men halvskugga går också bra.
Max höjd 400 - 600 cm i höjd och 150-200cm i bredd.
TillämpningBeskär omedelbart efter blomningen, så att den får en chans att bilda nya blomknoppar till påföljande år. Blommorna från denna gul/vita syren är perfekta att plocka och sätta i en vas inomhus. En bukett med färska blommor från din trädgård fyller ditt hus med en underbar syrendoft.
FruktBruna frukter.
TaggarNej
PlaceringstipsFöredrar full sol, så använd en sydlig eller sydvästlig plats för att kunna njuta av en vacker häck.
JordmånSyren är kinkig så var noga med vilken typ av jord du planterar dem i. De gillar neutral till alkalisk jord (helst en pH runt 7), lerjord, sandjord, näringsrik och väldränerad jord.
Växtzon1-6

Zonkarta

Vit Syren Växtzon: 1-6

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833