Snabbväxande häckväxter

Vissa häckväxter växer snabbare än andra. Det betyder inte att den ena sorten är bättre än den andra, det beror helt på vad du ska använda dina växter till. Medan långsamväxande växter är utmärkta för låga kompakta häckar och figurklippning, är snabbväxande häckväxter utmärkta för alla som snabbt vill ha insynsskydd, men inte vill ha ett intetsägande staket eller plank samt vill undvika att ta itu med de tyngre och dyrare färdigahäckarna. Men även om insynsskydd inte är ett måste kan snabbväxande häckväxter erbjuda dig möjligheten att få en vacker tät häck runt din trädgård inom några år.

Nedan kan du se vårt nuvarande sortiment av snabbväxande häckväxter.

Snabbväxande häckplantor
Avenbok

Carpinus Betulus

fr. 63 kr
Vintergrön Liguster

Ligustrum vulgare 'Atrovirens'

fr. 64 kr
Prakthäggmispel

Amelanchier lamarckii

fr. 64 kr
Lila Syren

Syringa

fr. 102 kr
Mörklila Syren

Syringa

fr. 102 kr
Blandad Syren

Syringa

fr. 102 kr
Jättetuja

Thuja plicata "Martin"

fr. 118 kr
Vit Syren

Syringa

fr. 125 kr
Lagerhägg Novita

Prunus laurocerasus 'Novita'

fr. 135 kr
Lagerhägg Genolia

Prunus laurocerasus 'Genolia'

fr. 139 kr
Portugisisk lagerhägg

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

fr. 139 kr

Snabbväxande barrträd

De allra flesta barrträden är snabbväxande (med det anmärkningsvärda undantaget för den långsamväxande idegranen) att termen snabbväxande växter vanligtvis omedelbart förknippas med barrträd. Och eftersom de flesta barrträd är vintergröna med en tät, kompakt växtlighet, är de helt enkelt idealiska växter för insynsskydd året runt. Det finns inte många växter som växer så snabbt som den populära jättethujan (som har en genomsnittlig årlig tillväxt på upp till 50 cm) men thuja-arter, som thuja brabant, är också växter som når önskad höjd och täthet för en häck som garanterar insynsskydd snabbt.

Häckväxter för snabba resultat

Det finns dock icke-barrträd som kan konkurrera med barrträd som tillexempel leylandcypressen, när det gäller snabb tillväxt, murgröna är det mest uppenbara exemplet. Även om murgröna inte traditionellt förknippas med häckplantering, växer den upp till 70 centimeter per år när den planteras mot en vägg eller ett staket. Detta, tillsammans med det faktum att en sådan avskärmining inte kräver mycket utrymme, gör murgröna som insynsskydd till ett mycket ekonomiskt alternativ. Den eleganta lagerhäggen är en vacker vintergrön växt med en kraftig tillväxttakt som kommer att ge din trädgård en informell karaktär, mer vanligt förknippad med lövfällande häckar, vilket även gäller för bambuhäckar. Vi vill dock inte påstå att det bara är vintergröna växter som växer snabbt, eftersom även den mycket populära bokhäcken också har en relativt snabb tillväxt. Speciellt med tanke på att det är en inhemsk häckväxt.

Att välja en snabbväxande häckväxt

Det finns många fördelar med snabbväxande häckväxter. Vill du att din häck snabbt ska nå en viss höjd finns det helt enkelt inga bättre alternativ. Lyckligtvis finns det ett brett utbud av lövfällande och särskilt vintergröna snabbväxande alternativ tillgängliga. Så du kommer säkerligen att kunna finna en sort som passar in i din trädgårds karaktär. Den enda nackdelen med en snabbväxande häckväxt är att den behöver beskäras oftare. Om det avskräcker dig kan du alltid överväga att skaffa en mer långsamväxande växt, som hybrididegran media hillii eller thuja smaragd.

 

 

Skottkärran

0 varor

Inga produkter i varukorgen.