Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Lagerhägg Genolia: den smala lagerhäggen

Lagerhägg genolia (Prunus laurocerasus ‘Genolia’) är, precis som lagerhägg etna, en lagerhägg som odlas under licens. Ursprungligen kommer denna art från Schweiz. Och ja, i Schweiz är det också ganska kalltvintrarna och den här lagerhäggssorten klarar sig väldigt bra där. Det är inte för inte som lagerhägg genolia ökar i popularitet varje år. Detta beror inte bara på härdigheten. Lagerhägg genolia växer snabbt, blir hög (ca 400cm) och kan hållas ganska smal jämfört med andra lagerhäggsorter. Se priser här.

Våra konkurrenskraftiga lagerhäggspriser

Om lagerhägg genolia tilltalar dig, sätt ihop din egen häck ihop i priskonfigurator. Du kan välja mellan rotklumpsodlad eller färdighäck. Våra priser är verkligen mycket konkurrenskraftiga jämfört med den fina kvalitet vi erbjuder. Genoliasorten är en ganska sällsynt lagerhäggsort som ännu inte odlas i stor skala. Det är därför möjligt att priserna ändras om tillgängligheten ändras.

Rabatt på din genoliahäck

Även om chansen för extra rabatt inte är så stor för denna lagerhäggsort, kan vi ibland göra ett ännu bättre erbjudande. I konfiguratorn ser du en rabattknapp. Om du klickar på den kan du begära en kostnadsfri offert. Vi kommer då att titta på möjligheterna till extra rabatt så snart som möjligt.

Lagerhäggsbilder och recensioner av tidigare kunder

Att spela med öppna kort är vårt motto och nyckel till framgång för Plantinavia. Våra kunder gillar att dela sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot eller dela med sig av sina bilder på Instragram. Tvivlar du fortfarande på om du vill köpa din lagerhägg från oss? Läs våra fina omdömen på Trustpilot där vi rankats som nummer 1 inom trädgårdsbutik i hela Skandinavien.

Vad mer kan du hitta på den här sidan? (Innehållsförteckning)

Zonkartan (viktig om du överväger att plantera lagerhägg)
En översikt över egenskaperna hos lagerhägg genolia
Lagerhäggs-videor
En översikt över alla varianter av vår lagerhägg genolia
En praktisk FAQ, med de vanligaste frågorna om lagerhägg

Superkvalitet!

Tydlig och enkel hemsida att leta på. Mail-kontakt och mobil-kontakt snabba och uttömmande svar. Leverans av 80 plantor gick bra, punktlig, hjälpsam och mkt trevlig chaufför. Men det viktigaste av allt. Fantastiska lagerhäggsplantor. Mkt stora och kraftiga, det gick inte att plantera mer än 3 plantor per 2 meter. Vi är supernöjda, och kan varmt rekommendera Plantinavia om ni vill ha de finaste växterna, och bra service med allt det runt omkring.

Zaklina Milenkovski

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetFörmodligen den smalast växande lövhäcken som ger ett ordentligt insynsskydd till trädgården. Den skapades i Schweiz så den är verkligen vintertålig.
VinterhårdhetVäldigt tålig, ner till – 29 grader
TillväxtUpprätt, tätt och kompakt pelarformad.
Höjd (10 år)5 meter
LövMörkgröna långsträckta något smala löv som är glansiga.
Tillväxthastighet10 - 40 cm per år.
VinterskrudVintergrön.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovFöredrar sol men passar även på halvskuggiga platser.
Max höjd 250 – 400cm hög och 80cm bred.
TillämpningExtremt vintertålig häck som passar perfekt för insynsskydd eller som vindskydd till trädgården.
FruktFå röda körsbärsliknande bär.
TaggarNej
PlaceringstipsVäldigt tålig för alla väder och platser.
JordmånVäxer praktiskt taget i alla väldränerade jordar. Näringsrik, humusrik och lät sandig jord.
Växtzon1-3

Zonkarta

Lagerhägg Genolia Växtzon: 1-3

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur tålig är lagerhägg?

Lagerhäggens härdighet är generellt sett bra. Att plantera lagerhägg är dock inte helt riskfritt. Det finns alltid risk för frostskador på vintern. Inte bara på grund av låga temperaturer utan också på grund av till exempel blåsigare läge och mycket sol.. Att täcka din häck hjälper i dessa fall att minimera frostskador, vilket gör det lättare för lagerhäggen att återhämta sig på våren.

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405