Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Vintergrön liguster: en lättskött häckväxt

Vintergrön Ligusters priser finner du här. Välj mellan krukodlad, rotklump eller färdighäck i 200cm. Beställ i dag och få Sveriges finaste kvalitetshäck levererad redan nästa vecka. Helt riskfritt: Betala vid leverans, rankade 4,9/5 på Trustpilot och 100% växtgaranti.

Vinterliguster (Ligustrum vulgare ‘Atrovirens’) är en buske som har väldigt få krav vad gäller jordmån och planteringsplats. Endast helskugga och väldigt våt mark ger upphov till problem för ligusterhäcken. Eftersom att vintergrön liguster är så stark, underhållsvänlig och kan planteras på så många olika platser ser man den inte bara i privata trädgårdar utan den planteras ofta även längs allmänna vägar av kommuner.

Våra konkurrenskraftiga ligusterpriser

Skapa din perfekta vintergröna ligusterhäck i vår priskonfigurator. Välj ditt rotsystem (klump eller kruka) och välj din kvalitet (grenad / välgrenad). Skillnaden i kvalitet ligger i det sätt på vilket ligusterplantorna odlats. Välgrenad ligusterplantor är mer grenade och ger därför snabbare insynsskydd efter plantering. Dessutom har våra ligusterplantor odlats organiskt på vår plantskola i Nederländerna.

Rabatt på din vintergröna ligusterhäck

Vintergrön liguster köps ofta för plantering av långa häckar och på Plantinavia gäller: ju mer plantor ju mer rabatt. Förutom rabatten du ser i konfiguratorn kan vi ibland även lägga till lite extra rabatt. Använd rabattknappen i priskonfiguratorn så återkommer en av våra medarbetare inom kort med svar om vad som är möjligt i ditt fall.

Vintergrön Ligusterhäck, bilder och recensioner från våra kunder

Transparens är oerhört viktigt i dessa tider. Därför vi har bilder på de olika höjderna på de flesta av våra vintergröna ligusterplantor. Som ett resultat vet du som kund vad du kan förvänta dig. Dessutom skriver våra tidigare kunder långa recensionerTrustpilot om sina erfarenheter och delar foton av deras nyplanterade ligusterhäckarInstagram. Som ett resultat av alla dessa nöjda kunder så köper ofta även vänner och familj sina nya häckplantor från Plantinavia. Inte bara för priset skull utan även för vår service och kvalitet.

Innehållsförteckning Vintergrön liguster

Vad mer kan du hitta på denna sida förutom vår priskonfigurator? Vi listar det för dig:

Zonkarta där du kan se vart liguster kan planteras
En översikt med särskilda egenskaper hos liguster
Produktspecifika videor från våra vintergröna ligusterplantor
En lista över alla olika ligustervarianter i prisöversikten
En lista med vanliga frågor om vintergrön liguster

Kvalité

Informativ och smidig hemsida, snabb leverans med lastbil som man dessutom kan följa via gps och framförallt Väldigt fina och täta växter gör att vi alltid kommer rekommendera Plantinavia till grannar och familj. Beställt totalt 110 meter vintergrön liguster där vi inte fick en enda "dålig" växt. Täta och kraftiga redan som 80 cm gör ju att häcken ser ut som att den växt på plats i flera flera år.

Martin

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetLiguster vulgare atrovirens växer löst upprätt som en hög buske med spridda grenar. Den är mycket tolerant mot beskärning och passar därför mycket bra som häckväxt.
VinterhårdhetMycket härdig, ner till – 30 grader
TillväxtLöst upprätt med spridda grenar
Höjd (10 år)250-300cm
LövLansettformade blanka blad.
Tillväxthastighet20 - 100 cm per år
VinterskrudTappar endast bladen i extrema förhållanden
GiftigLätt giftiga delar.
LjusbehovKlarar helskugga
Max höjd 500 cm i höjd och 100 - 150 cm i bredd.
TillämpningAnvänds ofta som häckväxt på grund av sin täta skärm av grönt lövverk, den passar även som solitär buske. De små vita blommorna blommar på sommaren och följs av glansiga svarta frukter till hösten.
FruktSvart
TaggarNej
PlaceringstipsVäxer bra i alla jordtyper på grund av det plana rotsystemet, även i mycket sandiga jordar. Trivs bra i skugga.
JordmånLerjord, sandjord, näringsrik och väldränerad jord
Växtzon1-4

Zonkarta

Vintergrön Liguster Växtzon: 1-4

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen.

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405