Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Thuja Brabant: Plantinavias mest populära häckplanta

Nej, inga glesa thuja brabant med flera små smala huvudstammar där du måste vänta flera år på att få ordentligt insynsskydd. Hos oss köper du organiskt odlade och täta thuja brabant som kommer att få dina grannar att tappa hakan. Vår otroliga kvalitet kommer garanterat att bli en snackis i grannskapet. Se priser här

Thuja occidentalis brabant är inte för inte vår mest sålda häckplanta. Det är en riktig all-rounder. Har en gräsgrön vacker färg, lätt att underhålla, växer snabbt, är vintergrön och klarar de Skandinaviska vintrarna extremt bra. Dessutom har den ett tätt växtsätt så du får ett direkt insynsskydd i din trädgård för relativt lite pengar, till skillnad från den mer långsamtväxande thuja smaragden. Med thuja brabant skapar du en tät fyrkantig häck.

Våra konkurrenskraftiga priser på thuja brabant

I vår priskonfigurator kan du enkelt kombinera fram din egen thuja brabanthäck. Vi erbjuder thujor med rotklump och krukodlat. Vi erbjuder vanligtvis 3 kvaliteter: Outlet, Xklusiv och Limited. Prisskillnaden ligger i hur plantorna odlas, där limited är vår tyngsta och tätaste kvalitet som ger omedelbart insynsskydd efter plantering. Dessutom odlas alla våra limited plantor ekologiskt.

Rabatt på din thujahäck

Ju fler plantor desto mer rabatt. Så enkelt är det. Ibland kan vi till och med erbjuda ytterligare rabatt. För att ta reda på om din beställning uppfyller kraven för att få ytterligare rabatt klickar du på rabattknappen i konfiguratorn.  Vanligtvis svarar vi redan inom ett par timmar.

Thuja brabant bilder och recensioner från våra kunder

Vi tror att öppenhet är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför ber vi våra kunder dela bilder på sina planterade häckar på Instagram och de skriver även långa recensioner på Trustpilot om hela processen från inköp till plantering. Våra kunder påpekar ofta vår hög kvalitet, kunnig personal, kompetent kundtjänst och rekommenderar oss gärna vidare till grannar, vänner och familj.

Mer information om thuja brabant

Vad mer kan du hitta på denna sida förutom vår priskonfigurator? Vi listar det för dig:

Zonkarta
En översikt med specifika egenskaper för thuja brabant
Produktspecifika video av våra thuja brabant-plantor
En lista över alla olika typer av thuja brabant i prisöversikten
Mer än 15 vanliga frågor, här hittar du förmodligen just det svar du söker.

Till exempel: vilka är de olika kvaliteterna, hur bred blir en brabanthäck, hur djupt ska jag gräva diket och mycket mer.

Thuja brabant, thuja smaragd eller jättetuja?

Osäker på vilken typ av thuja du ska välja? Klicka här och läs en mer djupgående beskrivning om de 3 olika sorterna som vi erbjuder.

Bra? Bättre? Nej... BÄST!

Har precis flyttat in i nybyggt hus med stor tomt som hade mycket insyn. Behovet av stor, tät häck infann sig omgående. Efter en mycket noggrann & grundlig research ute på nätet så föll valet på Plantinavia och det har vi inte ångrat en enda sekund. Vi valde att (för första gången) plantera 36 m häck på egen hand. Detta efter ha nött den informativa instruktionsfilmen på deras hemsida. Kändes tryggt och det gick hur ju bra som helst! Vilken underbar och snabb kundservice! Svarade kvickt, professionellt på alla våra frågor. Fantastiskt fina Thujaplantor som höll måttet med råge. Vi har fått massor av beröm och beundran från våra grannar i området, som imponeras av den uppförda kreationen. Jag är kräsen men kan rekommenderar Plantinavia varmt. Du kommer inte att bli besviken. Peter Kumlin, Häljarp

Peter Kumlin

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetDen mest populära thujasorten. Växer snabbt, lättodlad med vacker grön färg. Lämplig som vintergrön häck och passar bra för formklippning. Extremt lätt att ta hand om.
VinterhårdhetExtremt tålig, ner till -40 grader.
TillväxtSmal, upprätt, rak huvudstam och toppformad
Höjd (10 år)300 - 500 cm
LövSkinande och rik grön-färg. Små barr som överlappar varandra och bildar platta, replikande skott.
Tillväxthastighet20 – 40 cm per år.
VinterskrudVintergrön men kan få bronsfärgade delar som skydd mot kylan.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSoligt läge och halvskugga
Max höjd 8 – 10 meter.
TillämpningPerfekt till att skapa en fyrkantig tät häck som ger insynsskydd och skydd mot ljud. Drar till sig fåglar.
FruktLjusbruna kottar
TaggarNej
PlaceringstipsSol och halvskugga, klarar även skugga men växer sämre.
JordmånTrivs i de flesta jordar, mullrik jord. Klarar blötare jord men föredrar väldränerad och tolererar sandjord. Sura och alkaliska jordar: pH 5,5 till 7,2
Växtzon1-5

Zonkarta

Thuja Brabant Växtzon: 1-5

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Längden avser själva plantan, rotklumpen är ej medräknad.

Hur stort dike krävs för min thujahäck?

Djup och bredd på diket beror på kruk/klumpstorleken. Vi rekommenderar att du gräver 1,5 till 2 x så brett och djup som krukan/klumpens diameter, då får plantorna tillräckligt med uppluckrad jord så att rötterna kan ta sig ordentligt. Kruk/rotklumpens storlek anges i priskonfiguratorn under fotot av thujan.

Ska jag beskära vid plantering?

Du kan beskära den om du vill jämna till den men annars är det bättre att vänta tills plantan hunnit rota sig.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405