Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Thuja Brabant

Thuja Brabant: Plantinavias mest populära häckplanta

Nej, inga glesa thuja brabant med flera små smala huvudstammar där du måste vänta flera år på att få ordentligt insynsskydd. Hos oss köper du organiskt odlade och täta thuja brabant som kommer att få dina grannar att tappa hakan. Vår otroliga kvalitet kommer garanterat att bli en snackis i grannskapet. Se priser här

Thuja occidentalis brabant är inte för inte vår mest sålda häckplanta. Det är en riktig all-rounder. Har en gräsgrön vacker färg, lätt att underhålla, växer snabbt, är vintergrön och klarar de Skandinaviska vintrarna extremt bra. Dessutom har den ett tätt växtsätt så du får ett direkt insynsskydd i din trädgård för relativt lite pengar, till skillnad från den mer långsamtväxande thuja smaragden. Med thuja brabant skapar du en tät fyrkantig häck.

Våra konkurrenskraftiga priser på thuja brabant

I vår priskonfigurator kan du enkelt kombinera fram din egen thuja brabanthäck. Vi erbjuder thujor med rotklump och krukodlat. Vi erbjuder vanligtvis 3 kvaliteter: Outlet, Xklusiv och Limited. Prisskillnaden ligger i hur plantorna odlas, där limited är vår tyngsta och tätaste kvalitet som ger omedelbart insynsskydd efter plantering. Dessutom odlas alla våra limited plantor ekologiskt.

Rabatt på din thujahäck

Ju fler plantor desto mer rabatt. Så enkelt är det. Ibland kan vi till och med erbjuda ytterligare rabatt. För att ta reda på om din beställning uppfyller kraven för att få ytterligare rabatt klickar du på rabattknappen i konfiguratorn.  Vanligtvis svarar vi redan inom ett par timmar.

Thuja brabant, bilder och recensioner från våra kunder

Vi tror att öppenhet är nyckeln till framgång och nöjda kunder. Därför ber vi våra kunder dela bilder på sina planterade häckar på Instagram och de skriver även långa recensioner på Trustpilot om hela processen från inköp till plantering. Våra kunder påpekar ofta vår hög kvalitet, kunnig personal, kompetent kundtjänst och rekommenderar oss gärna vidare till grannar, vänner och familj.

Mer information om thuja brabant

Vad mer kan du hitta på denna sida förutom vår priskonfigurator? Vi listar det för dig:

Zonkarta
En översikt med specifika egenskaper för thuja brabant
Produktspecifika video av våra thuja brabant-plantor
En lista över alla olika typer av thuja brabant i prisöversikten
Mer än 15 vanliga frågor, här hittar du förmodligen just det svar du söker.

Till exempel: vilka är de olika kvaliteterna, hur bred blir en brabanthäck, hur djupt ska jag gräva diket och mycket mer.

Thuja brabant, thuja smaragd eller jättetuja?

Osäker på vilken typ av thuja du ska välja? Klicka här och läs en mer djupgående beskrivning om de 3 olika sorterna som vi erbjuder.

Toppenföretag!

Beställde 30 st 200 cm Thuja Brabant för att byta ut döda exemplar i min häck, som jag köpt från annan leverantör i Holland. Plantorna som kom, var både högre och tätare än förväntat och hade en härligt mörkgrön kulör. Ångrar nu att jag inte köpte hela häcken (65 m) hos Plantinavia från första början, då dessa praktfulla exemplar nu utklassar övriga plantor i häcken. Punktlig leverans, där jag kunde följa transporten hela vägen och ett trevligt bemötande från Therese gör mig sammantaget till en mycket nöjd kund.

Per i ÅSA, Kungsbacka

TITTA IN PÅ INSTAGRAM FÖR ATT SE TIDIGARE KUNDERS PLANTERADE THUJA BRABANT HÄCKAR Follow on Instagram

Follow on Instagram

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetDen mest populära thujasorten. Växer snabbt, lättodlad med vacker grön färg. Lämplig som vintergrön häck och passar bra för formklippning. Extremt lätt att ta hand om.
VinterhårdhetExtremt tålig, ner till -40 grader.
TillväxtSmal, upprätt, rak huvudstam och toppformad
Höjd (10 år)300 - 500 cm
LövSkinande och rik grön-färg. Små barr som överlappar varandra och bildar platta, replikande skott.
Tillväxthastighet20 – 40 cm per år.
VinterskrudVintergrön men kan få bronsfärgade delar som skydd mot kylan.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSoligt läge och halvskugga
Max höjd8 – 10 meter.
TillämpningPerfekt till att skapa en fyrkantig tät häck som ger insynsskydd och skydd mot ljud. Drar till sig fåglar.
FruktLjusbruna kottar
TaggarNej
PlaceringstipsSol och halvskugga, klarar även skugga men växer sämre.
JordmånTrivs i de flesta jordar, mullrik jord. Klarar blötare jord men föredrar väldränerad och tolererar sandjord. Sura och alkaliska jordar: pH 5,5 till 7,2
Växtzon1-5

Zonkarta

Växtzon: 1-5

Zonkarta Sverige

Video

FAQ

Hur stort dike krävs för min thujahäck?

Djup och bredd på diket beror på kruk/klumpstorleken. Vi rekommenderar att du gräver 1,5 till 2 x så brett och djup som krukan/klumpens diameter, då får plantorna tillräckligt med uppluckrad jord så att rötterna kan ta sig ordentligt. Kruk/rotklumpens storlek anges i priskonfiguratorn under fotot av thujan.

Ska jag beskära vid plantering?

Du kan beskära den om du vill jämna till den men annars är det bättre att vänta tills plantan hunnit rota sig.

Hur mäter ni plantan?

Längden avser själva plantan, rotklumpen är ej medräknad.

Kan jag klippa toppen på plantan?

Beskär endast sidorna på häcken, först när häcken nått önskad höjd så klipper du toppen

Jag har nyligen planterat min häck och nu börjar den bli blek, brun och se hängig ut? Kommer den att dö?

Nej inte alls! Det är vanligt att din nyplanterade häck reagerar på detta sätt eftersom den nu lägger all sin energi på att rota sig. När den väl gjort det så blir den grön och fin igen.

Kan jag plantera thujahäcken nära stora träd?

Det är ingen bra idé, träden stjäl mycket energi och vatten från dina plantor och risken är stor att de blir bruna och i värsta fall även dör.

Kan jag plantera häcken nära en väg?

Tänk på att vägsalt kan skada din häck så inte för nära en väg som saltas.

Hur snabbt växer en thuja brabant?

Brabant är en snabbväxande häck som under normala förhållanden växer 30-50cm per år.

Hur plantar man en thujahäck?

Hur många thuja brabant planterar man per meter?

Antalet thujor per meter beror på hur tät du vill ha häcken från början och vilken storlek du köper: Av plantor som är 1 meter höga kan du plantera 3 per meter, medan 2 per meter är tillräckligt av våra 2 meters plantor. I vår konfigurator kan du enkelt se hur många thujor du behöver per meter. Budget och personlig preferens spelar naturligtvis också en roll.

Vilken jord ska man använda för plantering?

Vi rekommenderar näringsrik, ekologisk planteringsjord. Blanda denna planteringsjord 50/50 med befintlig jord. Vi säljer även jord.

Hur beskär du din thujahäck?

Det enklaste är med en elektrisk häcksax. Var försiktig: thujor klarar inte drastisk beskärning, klipp inte ända ner till veden eftersom att thujan då inte skjuter nya skott.

Hur mycket vatten behöver Thuja Brabant?

Mängden vatten beror på storleken vid plantering. En thujahäck behöver mycket vatten de första 2 åren innan den klarar sig själv. Se till att jorden hela tiden är fuktig men inte blöt. Det kan betyda att du måste vattna 2 – 3 ggr i veckan i de torra perioderna. Om du känner dig osäker finns det bra fuktmätare att köpa hos ditt lokala trädgårdscenter.

Hur mycket vatten ger en droppslang.

Våra droppslangar ger ca 2,3 liter vatten per timme under normalt tryck.

Hur bred blir en thujahäck?

En thujahäck kan bli så bred som 1 – 2 meter om du inte klipper den. Om du önskar en smal häck som passar i en liten trädgård så är det viktigt att du håller efter den och beskär den ofta. Du kan hålla den så pass smal som 30cm om du beskär den regelbundet.

Vad kostar en thuja brabant?

Priset på en thuja brabant beror på flera faktorer: krukodlad eller med rotklump, storlek på plantan vid inköp, beskuren eller inte beskuren. Alla dessa faktorer påverkar täthet och insynsskydd direkt efter plantering. Med de billigaste thujorna måste du ha tålmod och ge dem några år innan du har fullständigt insynsskydd. Med vår limited kvalitet och färdighäck får du genast en tät buskig häck som ger insynsskydd.

Är thuja brabant en vintegrön häck?

Ja den är vintergrön och har en härlig grön färg men den kan få lätt bronsfärgade partier vintertid som ett skydd mot kylan.

Hur väljer jag mellan thuja brabant eller thuja smaragd?

Det här är en vanlig fråga. Thuja Brabant växer snabbt och med den kan du bilda en tät fyrkantig mur som ger insynsskydd. Thuja Smaragd växer långsamt och pelarformat så att du får som konformade plantor i häcken. Här kan du se en kort video med de 2 olika sorterna bredvid varandra.

Vilka är de mest valda alternativen i stället för thujahäck?

Idegran eller lagerhägg är de mest valda alternativen.

Varför köpa plantor från Plantinavia och inte ifrån ett lokalt trädgårdcenter som Plantagen eller Blomsterlandet?

Det är såklart ett personligt val. Via Plantinavia köper du direkt från odlaren, alltså från källan. Om du köper från ett trädgårdscenter finns det flera mellanhänder. Detta ser du inte bara på priset utan det visar sig ofta även på plantans färskhet.

När kan man plantera en thujahäck?

Du kan plantera thujas med rotklump på våren (mars-juni) och hösten (september-oktober) så länge marken inte är frusen. Krukodlade thujor kan även planteras på sommaren.

När ska man beskära en thujahäck?

Thuja brabant kan klippas nästan hela året men tidig vår eller sensommaren är att föredra. Ju oftare den beskärs ju tätare blir den.

Hur och när gödslar jag min thujahäck?

Thuja brabant är väldigt lättskött. Vanligtvis räcker det att gödsla på våren med tillexempel NPK-gödsel.

Är thuja brabant en fågelvänlig häck?

Ja absolut! En annan egenskap som ofta glöms bort är att den faktiskt även är en mer inbrottskyddande häck än tillexempel avenbok (carpinus betulus)

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson 26 april 2018

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
6555

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor

Skriven av Richard van der Wal 19 april 2016

De allra flesta som skall plantera en häck vet inte vad som är viktigt att veta inför köpet av själva plantorna. Hur lär man sig att skilja på häckväxter av bra kvalitet? Det är fem steg du bör känna till för att ge din häck bästa möjliga start. Fråga hur länge plantorna fått växa Ju

Fortsätt läsa
13292