Detta är anledningen till att du behöver en häck

När du planerar trädgårdsdesign måste du göra många val. Vilka material vill du använda, vilken atmosfär ska trädgården ha, hur ska du dela upp trädgården och vilka växter passar din trädgård? Vad du än väljer är det viktigt att elementen i din trädgård samverkar med varandra. Tänk på att ha balans i din design. Förutom en vacker trädgård vill du också ha en praktisk trädgård. En trädgård där du kan göra vad du vill när det är fint väder. En trädgård där du trivs på sommaren. En bra häck spelar en avgörande roll för att skapa balans i din design och ge skydd och avskildhet för dig och dina grannar. I den här bloggen kommer du att läsa mer om varför du behöver en häck.

Varför du behöver en häck

En häck i din trädgård har en rad stora fördelar. Det är inte lösningen för bara ett problem, utan det är en totallösning som gynnar dig på flera sätt. Till exempel ger en häck tillräckligt med skydd och avskildhet, så att du kan sitta i trädgården på sommaren utan att ha insyn. Med en vintergrön häck är du också garanterad oönskad insyn i ditt hus när det blir mörkare ute och därför ljusare inne. Men insynsskydd är definitivt inte den enda anledningen till att du ska välja att plantera en häck.

Fördelarna med en häck

När du försöker skapa rätt balans i din trädgård kan en häck vara lösningen på alla dina problem. Vill du ha en grön trädgård, men också värdesätter den praktiska användningen av en terrass? I en liten trädgård är du ofta tvungen att göra en kompromiss. Med en häck i trädgården har du inte det här problemet. Häcken ger ett grönt utseende, men tar liten plats. På så sätt kan du utnyttja de kvadratmeter som finns tillgängliga på bästa sätt.

Vilka växter är lämpliga?

När du väljer en häck till din trädgård kan du välja mellan olika häckväxter. Vilken häckväxt som passar bäst beror på din smak och preferenser. Lagerhägg Novita är mycket lämplig om du behöver en storvuxen häckväxt med stora blad. Vill du hellre ha en häck med barr? Då kan du istället väla barrträd som tuja Martin och tuja Atrovirens.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.