Häcksax: Vilken typ passar din häck?

Huvudsyftet med en häcksax är naturligtvis att klippa just häckar. För små jobb är en manuell häcksax bra. För större häckar är det bättre om du väljer en automatisk häcksax.

Typer av häcksaxar

Det finns flera olika sorters häcksaxar, både manuella och elektriska som drivs av bensin eller batteri. Det bästa är om du har både en manuell och en automatisk häcksax hemma.
En manuell häcksax kan lättast användas för att hålla alla buskar och träd i trim. Naturligtvis kan du även använda den för att klippa häcken. Den är speciellt lämplig för idegran och järnek, eftersom de vanligtvis inte blir så fina om man använder en automatisk trimmer. Fördelen med en manuell sax är att den kan användas överallt och att den inte låter.
Se till att den manuella häcksaxen är vass, annars kommer du att orsaka fula sår som resulterar i bruna fläckar. Läs bruksanvisningen så att du vet hur du kan hålla verktyget så vasst som möjligt. En bra sax är tillverkad av härdat stål och är ergonomisk. Exempel på bra manuella häcksaxar är Gardena Classic häcksax, Wolf Garten Hedge ‘Special’ HV TL och Flymo Easicut 420.

Elektrisk häcksax

Den elektriska häcksaxen är väldigt populär då den har en låg vikt och ljudnivå. Det är dock viktigt att du inte har häcken alltför långt bort från vägguttaget. Det finns också batteridrivna häcksaxar idag med samma prestanda som bensindrivna, en stor fördel med batteri är att man får ner vikten mot en bensindriven och då spelar avståndet ingen roll eftersom man inte har någon sladd att ta hänsyn till. Se till att häcksaxen du köper har en slirkoppling. Detta säkerställer att den stannar om den fastnar.Vilken_HacksäxHäcksaxar på bensin

En sax på bensin är idealisk för större arbeten. Eftersom den inte har någon sladd är, är den lätt att hantera. Nackdelen med denna sax är att det ofta är ganska tung, vilket gör att klippningen blir svårare.

Var man kan köpa en häcksax

Du kan köpa en häcksax på de flesta trädgårdscentra och i webbutiker. En webbutik som vi har goda erfarenheter av och som vi rekommenderar är maskinklippet.se. Om du beställer din nya häck genom Plantinavia så får du en speciell rabattkod som du kan använda om du beställer din häcksax via maskinklippet.se

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.