Plantinavia har sommaruppehåll. Nästa leverans: vecka 37 (krukodlat)

Ser din häck sliten och trött ut?

Ser din häck sliten och trött ut?

 1. Behåll skyddsväven på!

Något som man inte alltid tänker på, är att vårsolen är riktigt stark! Det är faktiskt så att om det fortfarande är tjäle i marken under soliga dagar, så kan dina häckplantor skadas. Det sker när häcken utsätts för den starka solen och inte kan hämta vatten från jorden med rötterna. Så det bästa du kan göra för din häck är att behålla skyddsväven ovanpå tills tjälen gått ur marken.

skuggvav-häck

2. Ge din häck lite välförtjänt näring..

I april maj är det dags att ge din häck en omgång med näring. Det gör man i regel två gånger om året och nu är det dags för första omgången. Man kan också ge Epsomsalt om man tycker att häcken blivit lite svag i färgen, det gör att häcken återfår en fin grön färg. Hör med ditt trädgårdcenter som kan förse dig med de rätta produkterna för din typ av häck.

gödsel-hack

3. Dags att toppa och trimma lite..

Ju mer du trimmar desto tätare och finare häck får du. Så var inte rädd för att gå på häcken med häcksax eller sekatör några gånger per år, det gillas bara! Men använd bara rena verktyg så det inte blir skador på grenarna.

klippa häck

4. När våren och värmen kommit igång..

Du har säkert hört talas om droppslang som är det absolut bästa för att se till att häcken får den bevattningen som behövs. Droppslangen ser till att häcken får tillräckligt med vatten i lagom takt så att rötterna aldrig står blött. Man kan även använda en timer till droppslangen, på så sätt får häcken alltid vatten även om du skulle resa bort!

droppslang-häck

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.