Maj månad är en perfekt månad att plantera! Sista leveransveckan innan sommaruppehållet: 24

Tips för bevattning av trädgården

När är den bästa tiden att vattna trädgården? Det finns olika faktorer som avgör svaret på denna fråga. Klimatet, jordarten och typen av växter i din trädgård är alla viktiga faktorer. Men i de flesta fall är det bäst att vattna din trädgård på morgonen eller på kvällen/natten.

Vattna på morgonen

På morgonen är luftfuktigheten vanligtvis högre än på eftermiddagen. Det betyder att det är mindre vatten som avdunstar innan det når rötterna på dina växter. Dessutom är solen inte lika stark på morgonen, så det är mindre risk att dina växter bränns om de är blöta. Var dock försiktig med detta, vattnar du för sent på morgonen är risken stor att vattnet dunstar eller bränner häcken. Särskilt på sommaren när solen ökar i intensitet väldigt snabbt mellan morgon och förmiddag.

Vattna din trädgård på kvällen

På kvällen är det mindre vattenavdunstning, men det finns risk för frost på natten på hösten. Om du bor i ett område där denna risk finns är det bättre att vattna din trädgård på morgonen. På så sätt kan vattnet nå växternas rötter innan temperaturerna blir för låga. Tänk på att det förekommer lite avdunstning på natten. Om din trädgård är känslig för eller har problem med mögel/svamp, är det inte tillrådligt att vattna sent på kvällen.

Häcksorter som kräver mindre bevattning

De första 2 åren behöver alla häckar regelbunden bevattning. Efter detta kan häcksorter som lagerhägg, idegran och andra barrträd fortfarande stå upprätt under svåra förhållanden som torka. Genom att vattna klokt kan dessa häckar även överleva i mycket torra förhållanden utan frekvent vattning. Om du märker att häcken börjar kämpa, ge den extra vatten. Vi rekommenderar även att ge din häck extra vatten under långa perioder av torka även efter att häcken etablerat sig helt.

Varför är bevattning viktigt?

Vatten ger inte bara fukt till dina växter, det hjälper också till att transportera näringsämnen till deras rötter. Dessutom håller vatten jorden sval och hjälper till att förhindra ogräs. Genom att vattna regelbundet förblir dina växter friska och växer bra! Ett bekvämt sätt att vattna dina växter är med en droppslang. Det är mycket mer effektivt än att ständigt gå fram och tillbaka med en vattenkanna, speciellt om din trädgård är större. Dessutom kan en full vattenkanna vara ganska tung. Fördelen med en trädgårdsslang är att den är lätt att använda! Dessutom kan du ge så mycket vatten som du behöver för tillfället. Risken att inte ge tillräckligt med vatten är mycket mindre än om du skulle använda en vattenkanna. Plantinavia erbjuder trädgårdsslangar av hög kvalitet. En bra trädgårdsslang är viktig, det ger tillfredsställelse att bekvämt kunna vattna sina växter.

Mer information om hur du vattnar din trädgård? Kontakta oss!

Om du har några frågor om bevattning av din trädgård baserat på den här bloggen, tveka inte att kontakta oss! Våra medarbetare ger dig gärna råd.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.