Maj månad är en perfekt månad att plantera! Sista leveransveckan innan sommaruppehållet: 24

Sommarskötsel

 sommar-skotsel

Automatisk bevattning

Det viktigaste att tänka på nu när vi går mot varmare tider och häckväxterna håller på att etablera sig, är att vattna ordentligt. Utan vatten växer inga växter och även om du från början känner att du absolut kan vattna själv, så inser de flesta efter några veckor att det är mer jobb än du först trott. Eftersom det kan dröja upp till två veckor innan vattnet nått alla delar av plantan, ser du inte alltid att plantan har vattenbrist. När plantan väl är blek är du redan sent ute. Hellre mer vatten än mindre. För att säkerställa att din häck aldrig kommer att torka ut, är det bäst att använda sig av droppslang och automatiskt bevattningssystem med timer. Den ger dig även frihet att resa bort utan att behöva oroa dig för hur det ska gå med växterna.

Hur mycket vatten är lagom?

Det är väldigt svårt att kunna svara på exakt hur mycket man måste vattna, allt beror på jordmån, växtläge, klimat och annat. Men du kan testa dig fram som man gör med krukväxter som står där hemma i fönstret. Stoppa ner fingret några centimeter i jorden och känn efter om det är fuktigt. Om det inte är det kan du vattna. Man kan utgå från att vattna tre gånger i veckan och helst nattetid, exempelvis 23-06 på morgonen. Jorden ska vara fuktig men inte blöt. Hellre vattna ordentligt mer sällan, än lite åt gången men väldigt ofta. Under torra perioder behöver du vattna mer än under svala.

sommarskotsel thuja smaragd

Bilden visar Thuja som insynsskydd.

Gödsel - Organisk startpaket

För att din häck ska få den bästa möjliga starten är det bra att gödsla din häck vid plantering. Men se till att använda färdigbrunnen gödsel och ge heller aldrig mer gödsel än vad som är rekommenderat eftersom detta kan resultera i att dina plantor skadas. Plantinavia har skapat ett organiskt startpaket, det är en blandning av näringsämnen som ger en perfekt start för dina plantor. Det är två olika sorter som man kombinerar för att förbättra det nödvändiga livet i marken. Båda dessa gödselmedel är 100% vegetabiliska och ger din nya häck den boost den behöver för att etablera sig och växa vidare. Att använda dessa i samband med Plantinavias planteringsjord är det absolut bästa.

Förlängd garanti

Om du använder dig av droppslang, automatisk timer, Plantinavias planteringsjord och vår gödsel är risken att dina plantor inte överlever nära noll. Därför erbjuder vi nu alla som vill köpa de fyra produkter, en förlängning av garantin med tre månader. Då får du fem månaders full garanti. Alla produkterna hittar du i webbshoppen där du beställer dina häckväxter.

Trimning då?

Häckplantorna mår bra av att klippas ofta, det gör att häcken blir tätare. Vi brukar rekommendera att man klipper häcken två gånger per år. Har man en nyplanterad häck ska man inte klippa häcken för mycket. Du kan trimma häckväxterna med en sekatör för att forma till lite, men se till att verktyget är rent och vasst.

Tips och trix

Vi på Plantinavia har tagit fram en kostnadsfri Thujaguide för dig som ska till att plantera, eller är intresserad av att lära dig mer om hur man anlägger en häck. I den kan du läsa om hur du förbereder växtplats, planterar och mycket annat. Vi är också mycket måna om att våra kunder ska veta att vår service fortsätter långt efter att du fått dina växter levererade, du kan alltid vända dig till oss med förfrågningar eller råd. Du kan ringa vårt gratisnummer 020 117 771 så kommer du få hjälp av mig, Therese Hermansson som är kundtjänstansvarig.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.