Maj månad är en perfekt månad att plantera! Sista leveransveckan innan sommaruppehållet: 24

Var kreativ med dina överblivna pallar

Plantinavia levererar de färskaste häckväxterna till Skandinavien, direkt från holländsk jord till din trädgård. För säker transport levereras häckplantorna på pallar eller i palllådor. Palllådor ser till att häckplantorna står så skyddat som möjligt på vägen.
Efter att plantorna planterats kan du med lite kreativitet ge ditt pallvirke ett andra liv. Vill du veta hur? Det får du reda på i den här bloggen.

Väderbeständigt trä

Pallvirke tillverkas av barrträd. Träet är resistent mot hårda väderförhållanden, vilket gör det idealiskt för utomhusbruk i trädgården. För extra skydd kan du lacka träet. På så sätt bevarar du dess ursprungliga färg och charm.

Budgetvänliga och hållbara lösningar

Nuförtiden används pallarna inte bara till själva transporten, de dyker allt oftare upp i olika kreativa lösningar. Hållbara och budgetvänliga möbler som soffor, sängar och skåp är en lösning men de är också funktionella för olika lösningar till trädgården. Genom att återanvända pallarna gör du miljön en tjänst eftersom du ger det gamla materialet ett nytt liv. Det är miljövänligt och trendigt – vad mer kan man begära?

Tips för att arbeta med pallvirke

Innan du börjar arbeta med pallvirket vill vi ge dig några tips.

  • Se upp för stickor. Använd handskar vid hantering av träpallar. Slipa träet för att göra dina möbler snygga och ta bort eventuella stickor.
  • Förhindra rost. Välj skruvar av rostbeständigt material. På så sätt slipper du rostfläckar på dina vackra trädgårdsmöbler.
  • Vid betsning av träet råder vi dig att först rengöra och slipa träet noggrant. Applicera sedan betsen innan du sätter ihop möbeln.

Redo att börja? Nedan hittar du kreativa projekt du kan göra av dina pallar.

Skapa enkelt dina egna utemöbler

Har du sett en cool soffa gjord av pallvirke? Eller kanske till och med ett helt loungeset gjort av pallar! Blir du ibland förvånad över kreativiteten hos vissa människor som så fiffigt använt sina överblivna pallar i trädgården eller på terrassen? Don’t worry, även om du inte är så händig är detta något du kan göra lätt själv, även om du har tummen mitt i handen.

Hur man bygger en loungesoffa

Stapla två pallar ovanpå varandra för varje loungesoffa och fäst dem med skruvar. Skruva sedan fast en pall vertikalt längs med de staplade pallarna som ryggstöd. Benen på denna vertikala pall ska peka bort från soffan. Upprepa detta för alla loungesoffor. Alternativt kan du välja att stänga sidorna av ditt loungeset. För det behöver du lite extra virke. Placera allt tillsammans. För ökad säkerhet kan du även fästa ihop loungesofforna med skruvstäd eller träskruvar.

Komplettera setet med ett bord

Du kan göra ett bord med 1 pall eller 2 pallar staplade ovanpå varandra, fäst ihop. Vill du ha mer flexibilitet kan du även fästa ett hjul i varje hörn. Om du inte gillar öppningarna i pallen på ditt bord kan du använda överblivna träbitar eller en extra pall för att fylla i de öppna ytorna. Ge den en snabb slipning för att säkerställa att allt är jämnt, och du är klar.

Dekorera med kuddar

Du har nu byggt ett komplett loungeset! Avsluta med att dekorera med stora härliga kuddar som du placerar på bänkarna och mot ryggstöden, så att du kan sitta och ligga bekvämt. Lägg sen till några mindre kuddar för att piffa till det och en filt för kallare kvällar. Sen är det bara det bästa kvar…luta dig tillbaka och njut!

Se videon nedan för ytterligare tips:

 

Ställ för kryddväxter

Med ett kryddställ kan du samla dina favoritörter och ge dem en fin plats i trädgården. Det är inte bara praktiskt utan även vackert! Ta först bort två plankor från pallen. Spika sedan fast samma plankor på baksidan av pallen under stödbalkarna. Detta skapar fack där du kan plantera örterna. Använd en extra planka (från en annan pall) för att fästa den tredje stödbalken.

Betsa eller måla hyllan i en fin färg. Låt den torka i 24 timmar. När ställningen är torr, täck insidan av facken med ogrästyg. Spika eller häfta tyget på plats. Fyll facken med krukjord och börja plantera! Tips: Skriv namnen på örterna på gallret med krita eller färg. Du kan hänga örthyllan eller ställa den mot en vägg. Njut av dina egna färska örter.

Koppla av i din egengjorda hängsäng

Är inte en hängsäng drömmen för varje bokälskare? Att njuta av dina favorithistorier i det varma vädret är ren lycka. Innan du vet ordet av har den där härliga sommareftermiddagen passerat. Men oroa dig inte! På kvällen blir din trädgård med en egengjord hängsäng favoritplatsen för alla dina vänner och din familj. Njut av en utsökt BBQ och ett gott glas vin, vad mer kan man önska? Om du är säker på att det inte kommer att regna behöver du inte ens lämna trädgården för att gå och sova.

Du kan göra denna trädgårdssäng av pallar helt själv! Det kan verka som en svår uppgift, men inte alls! Du behöver endast två pallar. I huvudsak handlar det bara om att fästa ihop pallarna. Det gör du genom att föra in två långa balkar genom dem på vardera sidan och skruva fast dem. För extra stabilitet är det klokt att även fästa en balk i mitten för att säkerhetsställa att du inte brakar ner i marken.

Innan du börjar det här DIY-projektet måste du bestämma bredden och längden på madrassen du tänker använda för den hängande sängen. Det fina med pallar är att du enkelt kan såga dem till önskad storlek. Detta gör att du kan anpassa sängen efter dina önskemål! Om du inte har en madrass kan du även använda stora kuddar för att skapa en bekväm sitt eller ligg-grupp. Häng sen sängen med stadiga rep på en tjock trädgren eller din pergola. Slappna av och njut!

Organisera dina trädgårdsredskap

Hur bekvämt är det inte att ha en organiserad plats för att hänga alla dina verktyg? Du behöver inte gömma dem i boden eller trädgårdshuset. När det är snyggt arrangerat kan det faktiskt se riktigt snyggt ut så att du alltid kan ha dina verktyg inom räckhåll. Dessutom sparar det utrymme i boden!

Det fantastiska med detta gör-det-själv-projekt är att du inte behöver demontera pallen, du kan bara hänga den på väggen som den är. Men innan dess måste några hål borras. Vart dessa hål borras är upp till dig. Det beror på vilka specifika verktyg du har (alla har inte samma artiklar som visas i exemplet) Så du kan bäst själv bestämma den bästa placeringen för varje verktyg som passar just dig. I det här exemplet används huvudet på en gammal kratta för att hänga upp små handverktyg. Det ser mycket snyggare ut än att använda individuella spikar, och det skapar omedelbart ett snyggt och organiserat utseende. Du kan ta bort den andra plankan från botten från pallen. Det skapar en liten bricka i botten, där du kan förvara “lösa” föremål som dina trädgårdshandskar. Praktisk! Du kan också välja att mörka träet med en träbets. Om du inte är ett fan av det är genomskinlig bets ett bra sätt att skydda ditt nya förvaringsområde från väder och vind. En djärv färg är också ett alternativ, så klart. Du kan använda en pall, men har du mycket verktyg kan du utöka förrådet och använda så många pallar du vill.

Dela med dig av din kreativitet

Har du byggt något med hjälp av våra tips? Dela med dig så att vi får se det fantastiska resultatet genom att använda hashtag #CreativeWithPlantinavia och tagga oss @plantinavia_com så att andra får en chans att se din skapelse.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.