Vårens vackraste häckväxter

Det här är de vackraste häckväxterna för den kommande våren.

Planerar du att plantera en häck i vår och undrar vilka häckväxter som är vackrast? Detta är givetvis ett subjektivt ämne, men vi kan göra en objektiv bedömning utifrån ett antal punkter, till exempel om man önskar en helgrön färg. Dessutom kan vi göra en bra uppskattning av vad den genomsnittlige häckköparen tycker är vackert utifrån de populäraste och mest sålda häckväxterna. När våren närmar sig ska vi ta en titt på de vackraste häckarna som du kan plantera i år. I den här bloggen kommer några av våra favoriter och våra kunders absoluta favoriter att lyftas fram.

Vackraste häckväxterna: Olika typer av lagerhägg

Vi har ett brett utbud av olika sorters lagerhägg i vårt sortiment. Detta är inte utan anledning, eftersom dessa häckväxter är kända för sina mycket starka egenskaper. En lagerhägg är vintergrön och klarar skugga bra. En häck som ger skydd året runt är en häck som sköter sin uppgift väl. Eftersom vi har många olika sorters lagerhägg i vårt sortiment är det svårt att säga vilken typ som är snyggast. Bor du i södra Sverige har du antagligen redan stött på många av våra sorter runt om i grannskapet, eftersom de är så lättskötta och populära. Du kan till exempel beställa en portugisisk lagerhägg eller en lagerhägg Rotundifolia av oss, det är två häcktyper som passar i nästan vilken trädgård som helst zon 1-3.

Hård konkurrens

Konkurrensen är hård på området häckväxter. Även om olika sorter av lagerhägg tillhör de mest populära, är de verkligen inte de enda häckväxterna som är mycket efterfrågade. Idegranshäckar, som vanlig idegran hybrididegran taxus media Hicksii, har bestämt gatubilden i flera år med sina gröna barr och röda bär på hösten. Dessa växter är särskilt populära eftersom de är lätta att beskära.

Nästan vilken form som helst är möjlig. Andra häcktyper som vi också gärna ser är andra sorters barrträd som tuja. Liksom idegranshäcken kan en tujahäck beskäras utan att tappa formen. Från smaragdgröna till mörkgröna häckar, med en barrhäck finner du alltid en häck som passar dig.

Smak kan inte argumenteras

Som vi nämnde i första stycket baseras ovanstående urval på våra preferenser och de olika häcktypernas popularitet. Med detta kan vi avgöra vilka häcktyper som anses vackra, men vi kan inte göra valet åt dig. I slutändan är din smak avgörande, vi ger dig bara en hint.

Thuja Brabant

Thuja occidentalis 'Brabant'

fr. 72 kr
Thuja Smaragd

Thuja occidentalis 'Smaragd'

fr. 90 kr
Jättetuja

Thuja plicata "Martin"

fr. 118 kr
Lagerhägg Otto Luyken

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

fr. 126 kr
Hybrididegran Hicksii

Taxus media 'Hicksii'

fr. 135 kr
Lagerhägg Caucasica

Prunus laurocerasus 'Caucasica'

fr. 135 kr
Lagerhägg Novita

Prunus laurocerasus 'Novita'

fr. 135 kr
Hybrididegran Hillli

Taxus media 'Hillii'

fr. 153 kr
Lagerhägg Herbergii

Prunus laurocerasus 'Herbergii'

fr. 158 kr
Lagerhägg Genolia

Prunus laurocerasus 'Genolia'

fr. 139 kr
Vanlig Idegran

Taxus baccata

fr. 180 kr
Lagerhägg Etna

Prunus laurocerasus 'Etna'

fr. 150 kr

Skottkärran

0 varor

Inga produkter i varukorgen.