Vilka häckväxter är lättskötta?

Trädgårdsdesign som ger en lättskött trädgård blir allt mer populärt. Trädgårdsentusiaster älskar att arbeta i trädgården, men har inte alltid tid att hålla allt tipptopp. Andra gillar helt enkelt inte att arbeta i trädgården men vill ändå njuta av en vacker, grön trädgård. Med en lättskött trädgård behöver du inte lägga för mycket tid på din trädgård, men du kan ändå vara säker på att den alltid kommer att se välskött ut. Vilka häckväxter är lämpliga för en lättskött trädgård med lite underhåll?

Thuja Brabant

Thuja occidentalis 'Brabant'

fr. 69 kr
Vintergrön Liguster

Ligustrum vulgare 'Atrovirens'

fr. 62 kr
Thuja Smaragd

Thuja occidentalis 'Smaragd'

fr. 86 kr
Thuja King of Brabant

Thuja occidentalis 'King of Brabant'

fr. 86 kr
Lagerhägg Otto Luyken

Prunus laurocerasus 'Otto Luyken'

fr. 121 kr
Hybrididegran Hicksii

Taxus media 'Hicksii'

fr. 130 kr
Hybrididegran Hillli

Taxus media 'Hillii'

fr. 146 kr
Lagerhägg Genolia

Prunus laurocerasus 'Genolia'

fr. 134 kr
Portugisisk lagerhägg

Prunus lusitanica 'Angustifolia'

fr. 134 kr
Vanlig Idegran

Taxus baccata

fr. 173 kr
Lagerhägg Etna

Prunus laurocerasus 'Etna'

fr. 144 kr

När är en trädgård lättskött?

Hur mycket tid du vill lägga på trädgårdsarbete beror på dina personliga preferenser. Hur mycket fritid har du, vilken typ av trädgård vill du ha? Det finns ingen fast definition som anger om en trädgård är dåligt underhållen eller inte. I allmänhet är en lättskött trädgård en där du inte behöver arbeta i trädgården varje vecka för att den ska se bra ut. Du bör bara behöva beskära och gödsla buskarna och häckväxterna högst två gånger om året.

Lättskötta häckväxter

Så en lättskött häck behöver bara beskäras eller klippas två gånger om året. Det finns snabbväxande växter som behöver beskäras oftare, dessa är inte lämpliga om du önskar en lättskött trädgård. Växter som snabbt tappar sin gröna färg om de inte får i sig tillräckligt med vatten eller växter som behöver mycket vatten i allmänhet är inte heller lämpliga för detta ändamål. Lyckligtvis finns det tillräckligt med häckväxter som är lättskötta. Dessa häckväxter förblir gröna året runt, kräver relativt lite bevattning och växer inte för snabbt.

Vilka häckväxter är lättskötta?

En av de mest lättskötta häckarna är idegran. Tack vare den långsamma tillväxten behöver den bara beskäras en gång om året. Växten är också mycket stark och är inte mottaglig för sjukdomar och skadedjur. Idegranen trivs i de flesta jordar.
Tuja 'Smaragd' är också ett bra alternativ. Denna barrhäck växer inte heller snabbt och är något smalare än andra barrträdsarter. Med sin vackra vintergröna färg bildar den med tiden en vacker tät häck som ger tillräckligt insynsskydd och avskildhet.
Inte intresserad av en barrhäck? Lagerhägg 'Otto Luycken' är den mest långsamtväxande lagerhägen och passar därför perfekt som häckväxt för en lättskött trädgård. Föredrar du en häck som växer snabbare men som ändå är lättskött? Då är lagerhägg “Genolia” ett mycket bra val för dig.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 varor

Inga produkter i varukorgen.