Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Avenbokshäck

Plantera våra prisvärda avenboksplantor som häck?

Se våra prisbelönta avenboksplantor som alla pratar om här. Beställ i dag och plantera din avenbokshäck nästa vecka. Alla avenboksplantor är ekologiskt odlade och levereras fraktfritt direkt från vår nederländska odling hem till dig. Växtgaranti och betalning vid leverans.

Avenbok (latinskt namn: Carpinus Betulus) är, förutom thuja brabant, vår mest sålda häckplanta. Avenbok förväxlas ofta med vanlig bok (fagus sylvatica). Men avenbokshäck växer snabbare och med den kan du snabbt skapa en tät fyrkantig häck som ger insynsskydd till din trädgård.

Plantinavias priser på avenboksHäck

I den praktiska priskonfiguratorn kan du enkelt se våra konkurrenskraftiga priser på avenboksplantor. Vi erbjuder avenbok i kruka och som färdighäck. Våra krukodlade plantor finns i 2 olika kvaliteter grenad (Xklusiv) eller välgrenad (Limited). Alla våra avenboksplantor odlas på vår ekologiska plantskola i Nederländerna.

Rabatt på avenboksplantor

I särskilda fall kan vi kan erbjuda dig en viss rabatt på din avenbokshäck. Använd rabattknappen i priskonfiguratorn. Vi kommer så snart vi kan återkomma med vilka möjligheter som finns.

Våra recensioner avslöjar vår kvalitet

Vi behöver inte längre skryta om vår toppkvalitet på våra avenboksplantor. Våra kunder gör det åt oss. Som det moderna företag vi är delar vi öppet denna information genom att dela recensioner från tidigare kunder. Du kan läsa mer om kvaliteten på vår avenbok i våra recensioner på Trustpilot. Vi uppdaterar dessutom kontinuerlit vårt Instagram-konto med bilder som kunder skickar in på sina nyplanterade häckar.

Mer information om avenbokshäck

Förutom information om pris på våra avenboksplantor hittar du även mer användbar information på denna sida, till exempel:

Zonkartan där du ser om det är klokt att plantera avenbokshäck hos dig
• En översikt över specifika egenskaper på avenbok
• Produktspecifika videor av våra krukodlade avenboksplantor
• En lista över olika varianter av avenbok i prisöversikt
• Svaren på de vanligaste frågororna om avenbokshäck, till exempel: hur många plantor behöver jag per meter, vad kostar en avenbokshäck och hur planterar jag mina avenboksplantor? Klicka här för de vanligaste frågorna.

Leverans av din avenbokshäck

Vi levererar din avenbokshäck inom en vecka varje vår och höst Alla växter är snyggt packade och levereras till din dörr ståendes på pall. Vårt unika transportsystem garanterar att du kommer att få helt färska avenbokplantor. Du behöver dessutom inte oroa dig för när dina plantor anländer: nästan alla våra bilar är utrustade med ett spårningssystem så att du kan följa dina häckväxter från plantskolan hem till dig.

Läs också vår artikel ”Avenbok: Robust Och Lättskött – Både Som Häck Och Träd ” med massor av vackra bilder och videoklipp på den här sidan.

Självklara valet av häckleverantör Plantinavia

Det verkade som det självklara valet med tanke på hur mycket häck vi skulle behöva, men även hur snabbt vi ville få den levererad för att få ner den vid tomten då vi bygger helt nytt. Man behövde inte googla mycket för att förstå att kunder var nöjda med produkten. Vi tyckte även att affärsidén var fiffig, direkt från "fabrik" till kund utan mellanhand. Smarta affärsidéer faller ofta under vårt tyckte då det brukar vara kvalité och något som man brinner för att utveckla.Beställningen var väldigt smidig, även om vi beställde 750! plantor. Det var egentligen bara själva betalningsinformationen som var lite otydlig med tanke på utländskt konto, men det gick smidigt och man fick bekräftelse på att det var betalt. Själva leveransen var hur smidig som helst, vi hade full koll på chauffören hela vägen fram till leverans. Peter (chauffören) var hur trevlig som helst och ringde som utlovat med en ankomst tid kl 20.00, han anlände 19,.58. Helt perfekt.Först tänkte vi att plantorna låg packade väldigt tajt i burarna, men sen när man fick upp dom så insåg man ganska snabbt att det var tåliga växter och dom såg fina ut. Av dom 750! st som vi beställt var det bara EN! som var knäckt. Inte mycket att klaga på där. Vi beställde avenbok 60cm, flera av dom var mycket längre än 60cm, ingen bedömer jag som kortare.Mina 5 stjärnor är helt klart rättvisa.

David Z Zandén

TITTA IN PÅ INSTAGRAM FÖR ATT SE TIDIGARE KUNDERS PLANTERADE AVENBOKSHÄCKAR Follow on Instagram

Follow on Instagram

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetPopulär och lättskött växt med högt prydnadsvärde. En vacker häck som hösttid får färgstarka löv.
VinterhårdhetExtremt tålig, ner mot -34 grader
Höjd (10 år)500 – 700 cm
LövLöven är ovala, 4-9 cm långa med en vågstruktur
TillväxthastighetVäxer snabbt, 40 - 60 cm per år
VinterskrudLöven är ljus/ mörkgröna på våren, gul/ gröna på sommaren och orange/ röda på hösten. Under vintern faller de flesta löven av
GiftigGiftiga delar
LjusbehovSol, halvskugga eller skugga
Max höjd20 – 30 meter
TillämpningSom formad häck som ger insynsskydd och vindskydd. Lockar till sig bin och fåglar. Vackra som häck eller solitär. För tätare häck kan man plantera dubbla rader.
FruktEn ensam liten nöt
TaggarNej
PlaceringstipsKan tappa mer blad på en skuggig plats.
JordmånMåttligt torr till fuktig. Helst näringsrik och väldränerad jord men kan även planteras i lättare sand- eller lerjord. pH 6,1 till 8,5
Växtzon1-4

Zonkarta

Växtzon: 1-4

Zonkarta Sverige

Video

FAQ

Är avenbok grön på vintern?

Avenbok är inte vintergrön. Bladen har härliga höstfärger och skiftar från grönt till gult/orange till brunt i slutet av hösten. Sent på vintern tappar den bladen.

Avenbokshäck eller bokhäck?

Det är en smaksak. Den största skillnaden är tillväxten och att bladen sitter kvar på bokhäcken vintertid.

Hur bred blir en avenbokhäck?

Bredden på en avenbokshäck kan enkelt styras genom beskärning. De flesta häckar är mellan 30 och 50 cm breda.

Hur djup dike behövs för en avenbokshäck?

Djup och bredd på diket beror på krukstoleken. Vi rekommenderar att du gräver 1,5 till 2x så brett och djupt som krukans diameter. Det ger rötterna tillräckligt med lös jord så att plantorna kan etablera sig. Krukstoleken anges i priskonfiguratorn.

Hur många plantor ska jag sätta per meter?

Det beror dels på hur snabbt du vill ha insynsskydd och hur höga plantorna är. Planterar du i en rad kan du plantera 3-5 plantor per meter, men sätter du dubbla rader (sicksack) kan du plantera 7-9 plantor per meter och det ger dig ett snabbare resultat vad gäller insynsskydd.

Hur snabbt växer avenbok?

Under normala förhållanden, i näringsrik jord och kalkrik jord, växer avenbok 30-50cm per år.

Show all questions

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson 26 april 2018

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
6553

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor

Skriven av Richard van der Wal 19 april 2016

De allra flesta som skall plantera en häck vet inte vad som är viktigt att veta inför köpet av själva plantorna. Hur lär man sig att skilja på häckväxter av bra kvalitet? Det är fem steg du bör känna till för att ge din häck bästa möjliga start. Fråga hur länge plantorna fått växa Ju

Fortsätt läsa
13291