Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Plantera våra prisvärda avenboksplantor som häck våren 2023

Se våra prisbelönta avenboksplantor som alla pratar om här. Beställ idag och plantera din avenbokshäck nästa vecka. Alla avenboksplantor är ekologiskt odlade och levereras fraktfritt direkt från vår nederländska odling hem till dig. Växtgaranti och betalning vid leverans.

Avenbok (latinskt namn: Carpinus Betulus) är, förutom thuja brabant, vår mest sålda häckplanta. Avenbok förväxlas ofta med vanlig bok (fagus sylvatica). Men avenbokshäck växer snabbare och med den kan du snabbt skapa en tät fyrkantig häck som ger insynsskydd till din trädgård.

Plantinavias priser på avenboksHäck

I den praktiska priskonfiguratorn kan du enkelt se våra konkurrenskraftiga priser på avenboksplantor. Vi erbjuder avenbok i kruka och som färdighäck. Våra krukodlade plantor finns i 2 olika kvaliteter grenad (Xklusiv) eller välgrenad (Limited). Alla våra avenboksplantor odlas på vår ekologiska plantskola i Nederländerna.

Rabatt på avenboksplantor

I särskilda fall kan vi kan erbjuda dig en viss rabatt på din avenbokshäck. Använd rabattknappen i priskonfiguratorn. Vi kommer så snart vi kan återkomma med vilka möjligheter som finns.

Våra recensioner avslöjar vår kvalitet

Vi behöver inte längre skryta om vår toppkvalitet på våra avenboksplantor. Våra kunder gör det åt oss. Som det moderna företag vi är delar vi öppet denna information genom att dela recensioner från tidigare kunder. Du kan läsa mer om kvaliteten på vår avenbok i våra recensioner på Trustpilot. Vi uppdaterar dessutom kontinuerlit vårt Instagram-konto med bilder som kunder skickar in på sina nyplanterade häckar.

Mer information om avenbokshäck

Förutom information om pris på våra avenboksplantor hittar du även mer användbar information på denna sida, till exempel:

Zonkartan där du ser om det är klokt att plantera avenbokshäck hos dig
• En översikt över specifika egenskaper på avenbok
• Produktspecifika videor av våra krukodlade avenboksplantor
• En lista över olika varianter av avenbok i prisöversikt
• Svaren på de vanligaste frågororna om avenbokshäck, till exempel: hur många plantor behöver jag per meter, vad kostar en avenbokshäck och hur planterar jag mina avenboksplantor? Klicka här för de vanligaste frågorna.

Leverans av din avenbokshäck

Vi levererar din avenbokshäck inom en vecka varje vår och höst Alla växter är snyggt packade och levereras till din dörr ståendes på pall. Vårt unika transportsystem garanterar att du kommer att få helt färska avenbokplantor. Du behöver dessutom inte oroa dig för när dina plantor anländer: nästan alla våra bilar är utrustade med ett spårningssystem så att du kan följa dina häckväxter från plantskolan hem till dig.

Läs också vår artikel “Avenbok: Robust Och Lättskött – Både Som Häck Och Träd ” med massor av vackra bilder och videoklipp.

Självklara valet av häckleverantör Plantinavia

Det verkade som det självklara valet med tanke på hur mycket häck vi skulle behöva, men även hur snabbt vi ville få den levererad för att få ner den vid tomten då vi bygger helt nytt. Man behövde inte googla mycket för att förstå att kunder var nöjda med produkten. Vi tyckte även att affärsidén var fiffig, direkt från "fabrik" till kund utan mellanhand. Smarta affärsidéer faller ofta under vårt tyckte då det brukar vara kvalité och något som man brinner för att utveckla. Beställningen var väldigt smidig, även om vi beställde 750! plantor. Det var egentligen bara själva betalningsinformationen som var lite otydlig med tanke på utländskt konto, men det gick smidigt och man fick bekräftelse på att det var betalt. Själva leveransen var hur smidig som helst, vi hade full koll på chauffören hela vägen fram till leverans. Peter (chauffören) var hur trevlig som helst och ringde som utlovat med en ankomst tid kl 20.00, han anlände 19,.58. Helt perfekt. Först tänkte vi att plantorna låg packade väldigt tajt i burarna, men sen när man fick upp dom så insåg man ganska snabbt att det var tåliga växter och dom såg fina ut. Av dom 750! st som vi beställt var det bara EN! som var knäckt. Inte mycket att klaga på där. Vi beställde avenbok 60cm, flera av dom var mycket längre än 60cm, ingen bedömer jag som kortare. Mina 5 stjärnor är helt klart rättvisa.

David Z Zandén

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetPopulär och lättskött växt med högt prydnadsvärde. En vacker häck som hösttid får färgstarka löv.
VinterhårdhetExtremt tålig, ner mot -34 grader
Höjd (10 år)500 – 700 cm
LövLöven är ovala, 4-9 cm långa med en vågstruktur
TillväxthastighetVäxer snabbt, 40 - 60 cm per år
VinterskrudLöven är ljus/ mörkgröna på våren, gul/ gröna på sommaren och orange/ röda på hösten. Under vintern faller de flesta löven av
GiftigGiftiga delar
LjusbehovSol, halvskugga eller skugga
Max höjd 20 – 30 meter
TillämpningSom formad häck som ger insynsskydd och vindskydd. Lockar till sig bin och fåglar. Vackra som häck eller solitär. För tätare häck kan man plantera dubbla rader.
FruktEn ensam liten nöt
TaggarNej
PlaceringstipsKan tappa mer blad på en skuggig plats.
JordmånMåttligt torr till fuktig. Helst näringsrik och väldränerad jord men kan även planteras i lättare sand- eller lerjord. pH 6,1 till 8,5
Växtzon1-4

Zonkarta

Avenbok Växtzon: 1-4

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Du gillar kanske också…

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405