Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Prakthäggmispel: Idealiskt som friväxande häck

Har du utrymme i din trädgård och gillar du frodigt växande häckar? Då är prakthäggmispel (Amelanchier lamarckii) ett självklart val. Dessutom växer häggmispel på nästan alla platser, inklusive extremt mager jord. Om du inte har gröna fingrar och en riktigt stor trädgård behöver du inte ens beskära prakthäggmispelhäcken. Denna lövbuske får vackra vita blommor varje vår. De silvergröna / bronsgröna bladen blir ljusröda på hösten. Prakthäggmispelbuskar säljs ofta till de kallare delarna av Skandinavien på grund av sin höga tålighetSe priser här.

Våra prakthäggmispel priser

Priset på dina häggmispelplantor kan du enkelt att sätta ihop i vår priskonfigurator. Vi erbjuder endast krukodlade prakthäggmispel. På grund av säsongsskillnaderna mellan Skandinavien och Nederländerna är risken att en prakthäggmispel med rotklump inte överlever en omplantering mycket större. Högre prakthäggmispelbuskar är väldigt välgrenade och tar stor plats i lastbilen. Det är därför som våra lägre häggmispelplantor är betydligt billigare.

Extra rabatt på din prakthäggmispelhäck

Eftersom att de flesta som beställer häggmispel bor ganska nordligt i Skandinavien så ska plantorna transporteras en lång väg från vår odling hem till kund. Därför försöker vi alltid lasta lastbilen så effektivt som möjligt och ibland kan det hända att det bara finns en plats kvar i lastbilen som vi vill fylla upp. Om du är flexibel med leveransdatum så kan vi i ett sådant läge ge extra rabatt så att bilen blir full. klicka du på rabattknappen i priskonfiguratorn så får du svar så snart vi kan om det finns någon sådan möjlighet till extra rabatt för dig.

Våra kunder är våra säljare

Vi behöver inte säga att vi är Sveriges häckspecialist, våra kunder gör det åt oss. I recensioner på Trustpilot beskriver de processen från inköp till att plantera sina häckplantor. På Instagram ser du vackra bilderna som kunder delar med sig av när de planterat sina plantor. Att köpa från oss är verkligen en upplevelse. Inte bara när det gäller kvalitet och pris utan även när det kommer till vår fantastiska kundservice som får många att tappa hakan.

Ytterligare information om prakthäggmispel

Om du vill veta mer om våra häggmispelplantor. Klicka på någon av punkterna nedan för att läsa mer:

Upptäck hur vinterhård prakthäggmispel är på zonkartan
Speciella egenskaper hos prakthäggmispel
Alternativet till priskonfiguratorn: alla höjder, typer och priser på rad

Rätt val!

Efter att ha letat på nätet efter en häckleverantör så fastnade jag för Plantavia för att de har en förtroendeingivande webbsida. Magkänsla kallar jag det :) och det stämde ! Allt från beställning, kommunikation samt leverans fungerade perfekta. Våra häggmisplar var fantastiskt fina och starka. Rekommenderar Plantavia med högt huvud och tillit!

Monica

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetPrakthäggmispel är en attraktiv lövprydd häck med små till medelstora häckplantor
VinterhårdhetMycket härdig, ner till – 34°
TillväxtLöst upprätt, vidare när den blir äldre
Höjd (10 år)250 - 300 cm
LövBred oval, mörkt gröna, 3-7 cm
Tillväxthastighet30 - 60 cm per år
VinterskrudLövfällande. Häcken ändrar färg på hösten – löven skiftar till orange och rött innan den tappar sina löv mellan november och februari varje år.
GiftigNej
LjusbehovHelst full sol, halvskugga
Max höjd 500 cm i höjd och 250 cm i bredd
TillämpningPrakthäggmispel som används som häckväxt kan växa upp till 5m höjd men är vanligen beskuren till en höjd på runt 2,5-3,5 m. Även känd som June Berry eller Snowy Mespilus. Blommar i början av våren och växer naturligt kompakt och flerstammigt. Blommorna är vita och har en delikat utseende som täcker hela häcken.
FruktBlåsvarta ätliga bär. Vita stjärnformade blommor med svag doft
TaggarNej
PlaceringstipsEtt lättskött planta som passar i alla områden, inklusive våt, tung lerjord, full sol och utsatta områden
JordmånVäldigt få krav på jorden, gillar kalkrik jord
Växtzon1-7

Zonkarta

Prakthäggmispel Växtzon: 1-7

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor

Skriven av Richard van der Wal

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor De allra flesta som skall plantera en häck vet inte vad som är viktigt att veta inför köpet av själva plantorna. Hur lär man sig att skilja på häckväxter av bra kvalitet? Det är fem steg du bör känna till för att ge din häck bästa möjliga start.   …

Fortsätt läsa
13843

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833