Föreställ dig glädjen i din vårträdgård och spara upp till 20% nu

Plantera måbärshäck? Prisvärd måbär till din häck

Dess bär är ätliga men har en ganska intetsägande smak. I maj och juni blommar de gul-grönfärgade små blommorna i klasar. Häcken är självpollinerande, eftersom det finns manliga och kvinnliga blommor på plantorna.

Måbärshäck används flitigt i Skandinavien som häckväxt

Den är vanligast på platser där det är omväxlande sol och skugga och den trivs absolut bäst i just halvskugga. Bladen är ljusgröna i färgen och faller av på vintern. Totalt blir måbär ca 1,5 meter hög. Den är otroligt tålig mot både fukt och torka.

Måbärshäck med måbär.

3 varor

Måbär Kruka 60cm

Kvalitet: Xklusiv

189 kr
Måbär Kruka 80cm

Kvalitet: Xklusiv

209 kr
Måbär Kruka 80cm

Kvalitet: Limited

338 kr

Måbärs kännetecken

Kännetecknande för måbär är dess sågtandade, trekantiga till rundade blad som växer i täta klasar på korta skott. Måbär grönskar först av alla häckväxter och dess blad går från ljust grönt till mörkare grönt och får sen en riktigt vacker höstfärg. I april och maj växer de grön gula, oansenliga blommorna fram som sen får bär i augusti. Bären är en viktig näringskälla för fåglar.

Varför är just en måbärshäck så populär?

Speciella särdrag hos måbär är att den är mycket tålig för bilavgaser och salt. Den är därför mycket lämplig att planteras som häck för att skydda från trafikbuller och avgaser. I stora städer och industriområden ser man därför ofta måbär planterad vid vägkanten.

I parker planteras de ofta på grund av att de kräver så lite underhåll. De passar perfekt i trädgårdar och växer bra i halvskugga och har inga problem om jorden inte har tillräckligt med näringsämnen, men om du vill att din häck ska växa bra så bör du se till att ha en så bördig jord som möjligt.

Även ytterligare bevattning under varma somrar är heller inte nödvändigt, eftersom måbär tål torka väldigt bra. Om beskärning av din måbär är nödvändigt, skär ned den innan de nya bladen växer fram eftersom det är för lite tid efter sommaren innan den går in i viloläge i september. Måbär klarar hård beskärning.

Skottkärran

0 varor

Inga produkter i varukorgen.