Meny
0

Lagerhägg Novita

Lagerhägg Novita: efterföljaren till lagerhägg Rotundifolia

Traditionella lagerhäggen Rotundifolia (Prunus laurocerasus ’Rotundifolia’) är den mest planterade lagerhäggsorten, men dess popularitet har också en nackdel. Eftersom Rotundifolia är ganska känslig växt väljer allt fler att plantera dess efterträdare: den extremt starka lagerhäggen Novita (Prunus laurocerasus ’Novita’). Lagerhäggsorterna är nästan identiska, men tillväxten är något långsammare och mer kompakt hos novita. Med det allt mildare klimatet väljer Skandinavier i allt högre grad att plantera den vintergröna lagerhäggen novita.

Våra konkurrenskraftiga lagerhäggspriser

Skapa enkelt din lagerhäck novita i vår priskonfigurator. Välj odlingssätt (rotklump eller krukodlat), höjd och kvalitet (Xklusiv eller Limited) och du kommer omedelbart att se den totala kostnaden för din lagerhäggshäck. Kvalitetsskillnad gäller antalet förgreningar, av välgrenad lagerhägg behöver du färre plantor per meter och de ger omedelbart insynsskydd efter plantering.

Rabatt på din novitahäck

När du satt ihop din valda lagerhäck i konfiguratorn så har du två val: antingen lägger du lägerhäggsplantorna i skottkärran eller så trycker du på rabattknappen. I vissa fall kan vi erbjuda dig ett bättre erbjudande och du kommer att få svar inom kort om det finns någon möjlighet för dig att få din lagerhägg novita till ett bättre pris.

Lagerhäggsbilder och recensioner av tidigare kunder

Att spela med öppna kort är vårt motto och nyckel till framgång för Plantinavia. Våra kunder gillar att dela sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot eller dela med sig av sina bilder på Instragram. Tvivlar du fortfarande på om du vill köpa din lagerhägg från oss? Läs våra fina omdömenTrustpilot där vi rankats som nummer 1 inom trädgårdsbutik i hela Skandinavien.

Vad mer kan du hitta på den här sidan? (Innehållsförteckning)

Zonkartan (viktig om du överväger att plantera lagerhägg)
En översikt över egenskaperna hos lagerhägg novita
Lagerhäggs-videor
En översikt över alla varianter av vår lagerhägg novita
En praktisk FAQ, med de vanligaste frågorna om lagerhägg

Vi fick hem fantastiskt fina Lagerhägg …

Vi fick hem fantastiskt fina Lagerhägg Novita - plantor från Plantinavia, verkligen över alla förväntningar! De flesta plantorna var t o m större än de 125 cm vi hade beställt, och alla i jättefint skick!Är också otroligt nöjda med servicen från Therese, som svarat blixtsnabbt på alla mail, samt med den snabba leveransen.Högsta betyg till Plantinavia!

Anna Cornander

Titta in på instagram för att se tidigare kunders planterade häckar Follow on Instagram

Follow on Instagram

Produktbeskrivning

I korthet
Vintergrön lagerhägg som är snabbväxande, robust och buskig som vårtid får vackra vita blommor som står ut mot de mörkt gröna stora bladen.
Vinterhårdhet
Tålig, ner till – 27 grader
Tillväxt
Upprätt, tätt och brett. Växer snabbare än andra sorters lagerhägg.
Höjd (10 år)
200 – 250 cm hög och ca 1,2 meter bred.
Löv
Breda, ovala i mellanstorlek (8 - 15 cm) Till en början ljust gröna, senare mörkt glänsande gröna.
Tillväxthastighet
Under rätt förhållanden kan novita växa upp till 40 cm per år.
Vinterskrud
Mörkgrön året om
Giftig
Giftiga delar.
Ljusbehov
Sol till skugga, föredrar halv till helskugga.
Max höjd
3 meter
Tillämpning
Passar perfekt som häck tack vare sina vintergröna blad och snabba tillväxt. Även vacker som solitär.
Frukt
Svarta bär på hösten.
Taggar
Nej
Placeringstips
Kan tappa formen lite i helskugga men är för övrigt väldigt tålig för alla väder.
Jordmån
Väldränerad, humusrik och inte för torr trädgårdsjord som har mycket näring passar utmärkt till denna lagerhägg.
Växtzon
1-3

Zonkarta

Växtzon: 1-3

Video

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
6322

Ge dina trädgårdsrum en vintergrön stomme

Skriven av Rebecca Malmsköld

Vintergröna växter har en förmåga att framkalla rysningar hos många trädgårdsägare. Kanske ser man framför sig 70-talets stora massplanteringar av tujor, idegran och olika andra barrväxter, planterade alldeles för tätt och alldeles för nära huset.   Skriven av Rebecca Malmsköld 2 dagar sedan 91 Visningar Inga kommentarer Tänker man efter lite gäller obehaget förmodligen alla

Fortsätt läsa
3680