Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Lagerhägg Novita: efterföljaren till lagerhägg Rotundifolia

Traditionella lagerhäggen Rotundifolia (Prunus laurocerasus ‘Rotundifolia’) är den mest planterade lagerhäggsorten, men dess popularitet har också en nackdel. Eftersom Rotundifolia är ganska känslig växt väljer allt fler att plantera dess efterträdare: den extremt starka lagerhäggen Novita (Prunus laurocerasus ‘Novita’). Lagerhäggsorterna är nästan identiska, men tillväxten är något långsammare och mer kompakt hos novita. Med det allt mildare klimatet väljer Skandinavier i allt högre grad att plantera den vintergröna lagerhäggen novita. Se priser här.

Våra konkurrenskraftiga lagerhäggspriser

Skapa enkelt din lagerhäck novita i vår priskonfigurator. Välj odlingssätt (rotklump eller krukodlat), höjd och kvalitet (Xklusiv eller Limited) och du kommer omedelbart att se den totala kostnaden för din lagerhäggshäck. Kvalitetsskillnad gäller antalet förgreningar, av välgrenad lagerhägg behöver du färre plantor per meter och de ger omedelbart insynsskydd efter plantering.

Rabatt på din novitahäck

När du satt ihop din valda lagerhäck i konfiguratorn så har du två val: antingen lägger du lägerhäggsplantorna i skottkärran eller så trycker du på rabattknappen. I vissa fall kan vi erbjuda dig ett bättre erbjudande och du kommer att få svar inom kort om det finns någon möjlighet för dig att få din lagerhägg novita till ett bättre pris.

Lagerhäggsbilder och recensioner av tidigare kunder

Att spela med öppna kort är vårt motto och nyckel till framgång för Plantinavia. Våra kunder gillar att dela sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot eller dela med sig av sina bilder på Instragram. Tvivlar du fortfarande på om du vill köpa din lagerhägg från oss? Läs våra fina omdömenTrustpilot där vi rankats som nummer 1 inom trädgårdsbutik i hela Skandinavien.

Vad mer kan du hitta på den här sidan? (Innehållsförteckning)

Zonkartan (viktig om du överväger att plantera lagerhägg)
En översikt över egenskaperna hos lagerhägg novita
Lagerhäggs-videor
En översikt över alla varianter av vår lagerhägg novita
En praktisk FAQ, med de vanligaste frågorna om lagerhägg

Vi fick hem fantastiskt fina Lagerhägg …

Vi fick hem fantastiskt fina Lagerhägg Novita - plantor från Plantinavia, verkligen över alla förväntningar! De flesta plantorna var t o m större än de 125 cm vi hade beställt, och alla i jättefint skick! Är också otroligt nöjda med servicen från Therese, som svarat blixtsnabbt på alla mail, samt med den snabba leveransen. Högsta betyg till Plantinavia!

Anna Cornander

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetVintergrön lagerhägg som är snabbväxande, robust och buskig som vårtid får vackra vita blommor som står ut mot de mörkt gröna stora bladen.
VinterhårdhetTålig, ner till – 27 grader
TillväxtUpprätt, tätt och brett. Växer snabbare än andra sorters lagerhägg.
Höjd (10 år)200 – 250 cm hög och ca 1,2 meter bred.
LövBreda, ovala i mellanstorlek (8 - 15 cm) Till en början ljust gröna, senare mörkt glänsande gröna.
TillväxthastighetUnder rätt förhållanden kan novita växa upp till 40 cm per år.
VinterskrudMörkgrön året om
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till skugga, föredrar halv till helskugga.
Max höjd 3 meter
TillämpningPassar perfekt som häck tack vare sina vintergröna blad och snabba tillväxt. Även vacker som solitär.
FruktSvarta bär på hösten.
TaggarNej
PlaceringstipsKan tappa formen lite i helskugga men är för övrigt väldigt tålig för alla väder.
JordmånVäldränerad, humusrik och inte för torr trädgårdsjord som har mycket näring passar utmärkt till denna lagerhägg.
Växtzon1-3

Zonkarta

Lagerhägg Novita Växtzon: 1-3

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur tålig är lagerhägg?

Lagerhäggens härdighet är generellt sett bra. Att plantera lagerhägg är dock inte helt riskfritt. Det finns alltid risk för frostskador på vintern. Inte bara på grund av låga temperaturer utan också på grund av till exempel blåsigare läge och mycket sol.. Att täcka din häck hjälper i dessa fall att minimera frostskador, vilket gör det lättare för lagerhäggen att återhämta sig på våren.

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen.

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405