Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Thuja smaragd: Plantinavias exklusivaste thuja

Se våra fördelaktiga priser på thuja smaragd jämfört med den fantastiska kvalitet som vi levererar. Köp din smaragdhäck i dag och njut av en vacker vintergrön thujahäck redan nästa vecka. Dina grannar kommer att tappa hakan.

Om utseendet på din thujahäck är det viktigaste så kommer du att fastna för thuja occidentalis smaragd som häck. Dess speciella ljusgröna färg, kompakta tillväxt och det unika konformade utseendet gör att den anses vara den lyxigaste thujan av alla. Ändå är det viktigt att titta lite djupare än bara till utseendet innan du gör ditt val. Till exempel tillväxt, jordmån och härdighet är också viktiga faktorer. Se skillnaderna mellan våra 3 olika thujasorter på denna sida.

Våra thuja smaragdpriser

Priset för din smaragdhäck beror på olika faktorer. Hur många meter häck vill du plantera, vilken höjd väljer du, hur mycket insynsskydd vill du ha direkt efter plantering och vill du ha krukodlat eller med rotklump? Dessutom är kvaliteten kanske den viktigaste: vill du plantera en vacker tät häck eller välja tunnare växter som odlas på kortare tid och därför är billigare. I vår priskonfigurator kan du enkelt kombinera fram den häck som passar dina önskemål.

Extra rabatt på din smaragdhäck?

Ju fler meter häck desto bättre pris. Ibland kan vi även erbjuda dig en ytterligare rabatt. Till exempel om ett fält med plantor måste tömmas eller om vi måste fylla den sista platsen i lastbilen för att spara på miljön. Om du vill veta om du är berättigad till extra rabatt, klicka på rabattknappen i konfiguratorn. Då återkommer vi så snart som möjligt vad vårt bästa erbjudande.

Våra kunder är våra säljare

Vi behöver inte skryta om att vi är Sveriges häckspecialist. Det gör våra kunder åt oss. I recensioner på Trustpilot beskriver de processen från inköp till att plantera häcken. På Instagram ser du alla vackra bilderna från kunder som planterat våra plantor. Hos Plantinavia gäller regeln: vad du ser är vad du får, inte bara våra plantor är utav högsta kvalitet utan även vår service och transportsystem.

Ytterligare information om thuja smaragd

Vill du lära dig mer om thuja smaragd? Klicka på någon av punkterna nedan för att läsa mer:

I vilken växtzon passar thuja smaragd
Speciella egenskaper hos thuja smaragd
Video på thuja smaragd
Alternativet till priskonfiguratorn: alla höjder, typer och priser på rad.
De mest ställda frågorna om thujahäck smaragd

Betalning och leverans av din tuja smaragd häck

Alla thujor på upp till 220 cm höjd levereras på pall.
Högre thujor lastas löst i lastbilen.
Våra chaufförer levererar hem till dig.
Betalning av din thujahäck kan ske i förskott eller via kortbetalning vid leverans.
Betalningsalternativ väljer du själv när du kommer till kassan.

Kan varmt rekommendera Plantinavia

Vi valde Plantinavia efter lång efterforskning både på nätet och via vänner och grannar. Omdömen på Trustpilot i kombination med en otroligt proffsig och tillgänglig service från Plantinavia gjorde valet självklart. Vi har vänt oss med ofantligt många frågor och funderingar kring val av häck till Plantinavia och varje gång fått en snabb, vänlig och kunnig repons via mejl eller via deras livechat funktion. Hemsidan är tydlig och väldigt informativ. Hela processen från beställning till leverans fungerade utmärkt. Kontinuerlig information via mejl hur långt leveransprocessen har kommit, snabb leverans och en funktion som gör att man kan följa lastbilens färd för att se var den befinner sig. När lastbilen och chauffören väl var på plats hos oss fick vi väldigt bra service och hjälp med att lasta av plantorna. Plantora var tryggt förvarade i en stabil lastpall. Sist med inte minst, fantastiskt fina och fylliga välmående plantor som vi nu hoppas kommer att trivas som häck i vår trädgård. Kan varmt rekommendera Plantinavia.

Ulrika Olsson

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetMycket attraktiv växt. Tät tillväxt, utmärkt som häck.
VinterhårdhetExtremt tålig, ner till -40 grader.
TillväxtKompakt och kägelformad
Höjd (10 år)300 - 500 cm
LövGlänsande gröna barr som håller färgen under vintertid.
TillväxthastighetVäxer ca 15 – 25 cm per år.
VinterskrudVintergrön glänsande rik grön färg, inga missfärgningar.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol och halvskugga. Klarar full skugga men tätheten förloras i skuggig miljö.
Max höjd 8 – 10 meter.
TillämpningUtmärkt som häck och fungerar även som solitär.
FruktLjusbruna, ovala kottar.
TaggarNej
PlaceringstipsSol och halvskugga, klarar även skugga men växer sämre.
JordmånVäxer i en väldränerad och näringsrik jord. Gärna åt det lite surare hållet, pH 6 – 8.
Växtzon1-5

Zonkarta

Thuja Smaragd Växtzon: 1-5

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni en smaragdthuja?

Längden avser själva plantan, rotklumpen är ej medräknad.

Hur stort dike krävs för min thujahäck?

Djup och bredd på diket beror på kruk/klumpstorleken. Vi rekommenderar att du gräver 1,5 till 2 x så brett och djup som krukan/klumpens diameter, då får plantorna tillräckligt med uppluckrad jord så att rötterna kan ta sig ordentligt. Kruk/rotklumpens storlek anges i priskonfiguratorn under fotot av thujan

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Hur mycket vatten behöver tuja smaragd?

Mängden vatten beror på storleken vid plantering. En thujahäck behöver mycket vatten de första 2 åren innan den klarar sig själv. Se till att jorden hela tiden är fuktig men inte blöt. Det kan betyda att du måste vattna 2 – 3 ggr i veckan i de torra perioderna. Om du känner dig osäker finns det bra fuktmätare att köpa hos ditt lokala trädgårdscenter.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405