Marktäckande växter

Sorters marktäckande växter?

Sommartiden har börjat. Det blir ljusare en timme senare, men också mörkare en timme senare på kvällen. Det betyder mer tid att kunna njuta utomhus på kvällen. Men det betyder också att våren har börjat på riktigt! Träden och häckar får löv igen och de första plantorna blommar redan. För många är det här ett tecken på att ge trädgården lite extra kärlek. Marktäckande växter utgör en bra grund i trädgården. Men vilka sorter finns det?

Skapa en grönskande trädgård med Plantinavias marktäckande växter

En grönskande trädgård består av olika element. En sådan trädgård består vanligtvis av en blandning av träd, häckväxter, solitära växter och blommor. Letar du efter jordtäckande även kallat marktäckande växter? Då finns det mycket att välja mellan. Hos Plantinavia hittar du ett stort utbud av lågväxande perenner som du kan använda som jordtäckare. Nedan har vi listat några åt dig:

Rhododendron

Rhododendron är en vacker vårblommare. Tidigt på våren producerar denna buske vackra, rosafärgade blommor. Busken har en kompakt tillväxt, vilket gör den idealisk som marktäcke. Det fina med rhododendron är att denna buske gör sig bra på nästan alla platser i trädgården. Den trivs i både sol och skugga. Rhododendron är

idealisk som solitärväxt, men passar även perfekt i rabatten där den sprudlande blomman kommer till sin rätt!

Lagerhägg Otto Luyken

En annan växt som kan användas som jordtäckande är lagerhägg Otto Luyken. Växten känns igen på sina stora mörkgröna blad. Busken blir inte högre än 1,25 meter. Detta gör lagerhägg Otto Luyken idealisk som både marktäckare eller som en solitär häckväxt. På våren blommar den och dess vita blommor doftar mycket.

Snöbollsbuske

Gillar du lekfulla inslag i trädgården? Då kan snöbollsbusken vara en intressant buske för dig. På våren dyker klasar av vita blommor upp på växten. Efter blomningsperioden är snöbollen vackert dekorerad med svart-blå bär. Bli inte förvånad om massor av fåglar lockas till din trädgård. Fåglarna älskare nämligen dess bär.

Ett brett utbud

På Plantinavia har vi har ett brett sortiment av perenner. I vår webbshop hittar du olika marktäckande växter, med vilka du kan skapa en vacker grund för din trädgård.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.