Meny
0
  • Största skillnaden mellan oss och andra företag? Vårt transportsystem!

Största skillnaden mellan oss och andra företag? Vårt transportsystem!

Skriven av Richard van der Wal

För några år sedan, när vi först såg möjligheten att sälja plantor direkt till den skandinaviska marknaden, upptäckte vi att det fanns stor efterfrågan av just häckplantor.

Google skapade även en fallstudie av vårt företag som visar att företagare inte bara söker efter kunder inom sina egna gränser utan också utomlands. Denna 2 minuters video kan du se nedan:

 

Trots att det fanns stor potential, sålde vi de första åren plantor med ”handbromsen” i.
Vår största utmaning var inte att sälja plantorna, utan att se till att vi levererade de bästa plantorna så färskt som möjligt till våra kunder. Det sista vi ville göra var att lova en leverans och sedan inte kunna hålla vad vi lovat …

Vi ville hitta en lösning där vi kunde gräva upp plantorna och sedan transportera dem direkt till kunden utan att behöva lossa och ladda om plantorna flera gånger innan, till exempel i lagerlokaler eftersom detta skulle vara extremt stressande för plantorna.

Detta fungerade bra ett tag. Eftersom vi lastade alla plantor löst staplade på varandra kunde vi hålla transportkostnaden ganska låg så att vi var en av de billigaste på marknaden.

Här ser du en video på hur vi arbetade tidigare när vi lastade plantor löst i bilen:

 

Dock insåg vi att transportsättet skadade plantorna för mycket och resulterade i att plantor dog. Och eftersom en häck är en ganska stor investering så vill du såklart att plantorna ska växa så bra som möjligt och inte behöva ersätta dem igen efter några månader.

Därför bytte vi från att lasta lösa plantor till att lasta dem i pallboxar.

Detta resulterade i en extra kostnad: pallboxarna är dyrare + att vi inte kan lasta lika mycket plantor i lastbilen nu när de stod på pall.

Men plantornas hälsa är viktigast och priset på plantor som byttes ut i garanti sjönk avsevärt.

Pallet

Dessutom behöver kunden inte längre vara hemma för att manuellt lossa varje planta hand för hand när lastbilen anländer. Nu kan föraren lossa plantorna via sin gaffeltruck.

Nu lastas endast plantor över 200 cm löst eftersom de är för stora för att passa i lådorna.
Eftersom plantor över 200 cm återplanteras flera gånger, är de så starka att de allra flesta överlever en sådan transport. Lastningen av dessa stora plantor görs också med största omsorg, vilket du kan se i vår 2 minuters video nedan:

 

Nu för tiden är vårt transportsystem extremt sofistikerat. Det spelar ingen roll om vi har 3 lastbilar per vecka eller 30. Vi kan leverera under nästan alla omständigheter. Och alla plantor är så färska som möjligt.
Våra kunder uppskattar verkligen att de kan följa lastbilen från våra plantskolor till sina hem via GPS.

Vi har levererat plantor till många kunder som ursprungligen beställde från billigare företag. För det första eftersom vi alltid kan hålla de leveranstider vi lovat.

Vi använder nederländska förare eftersom vi tror att det passar vår holländska produkt. Även om utbildade nederländska förare kanske kostar lite mer så är det ändå för oss värt den extra kostnaden.

Transport Plantinavia

Våra chaufförer nämns även i våra recensioner för deras hjälpsamhet.

Så, när du beställer från oss, kan du vara 100% säker på att vi kommer att hålla vårt löfte och leverera i tid.

Om du har några frågor om transporten, var god kontakta oss. Vi svarar gärna.

För att titta på våra häckväxter, klicka här.

2947

Andra blogginlägg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Planteringshjälp: en närmate titt på konceptet planterat och klart. I dagens bloggpost redogör jag för varför vi på Plantinavia inte erbjuder Planterat och Klart.

Fortsätt läsa
6106

Ge dina trädgårdsrum en vintergrön stomme

Skriven av Rebecca Malmsköld

Vintergröna växter har en förmåga att framkalla rysningar hos många trädgårdsägare. Kanske ser man framför sig 70-talets stora massplanteringar av tujor, idegran och olika andra barrväxter, planterade alldeles för tätt och alldeles för nära huset.   Skriven av Rebecca Malmsköld 2 dagar sedan 91 Visningar Inga kommentarer Tänker man efter lite gäller obehaget förmodligen alla

Fortsätt läsa
3600

Plantera Häck på Hösten? Ja Visst!

Skriven av Therese Hermansson

I augusti får jag alltid en massa samtal från kunder som undrar om de verkligen kan plantera en häck på hösten. De flesta blir förvånade när jag svarar att hösten faktiskt är den bästa tiden att plantera, åtminstone när det gäller häckplantor.

Fortsätt läsa
8246
Fler inlägg