Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search
  • Att anlita en trädgårdsmästare

Att anlita en trädgårdsmästare

Skriven av Richard van der Wal 14 mars 2016

Updated on 31 mars 2017

 tradgardmastere

Hur förbereder du för häckväxterna?

Ibland hör kunder av sig och frågar exakt vad som behövs göras när de ska plantera sin nylevererade häck. Därför har vi tagit fram gratisguiden “Ge din nyplanterade Thujahäck den bästa möjliga starten”, som tar dig igenom alla steg. Ladda ner den här.

Låt proffset ta hand om planteringen

Känner du av någon anledning att du vill leja bort planteringen så går det utmärkt att göra det! Plantinavia har ett nätverk av trädgårdsmästare som vi har ett tätt samarbete med. De har hjälpt många nöjda kunder som av någon anledning inte har kunnat göra hela planteringsjobbet själv. Du kan kontakta oss på Plantinaviaså hjälper vi dig att komma i kontakt med en trädgårdsmästare i ditt område.

Våra trädgårdsmästare

Vi samarbetar bara med professionella trädgårdsmästare som är utbildade och kan allt om växter och plantering. Många undrar om det är värt pengarna, tänk då på att plantera en häck är en investering som ska hålla i minst 20-25 år. Då är det bra att se till att jobbet blir ordentligt utfört för att häcken ska få en bra start i din trädgård.

Vanliga fel

Det är mycket att tänka på och mycket som kan gå fel om man exempelvis är oförsiktig eller slarvar med planteringen. Först och främst är plantan extra känslig när den är uppgrävd, de ska hanteras varsamt och inte slängas runt. Särskilt rotklumpen är känslig för skador om den exempelvis dunsar mot marken. Det som kan hända är att rotningsprocessen saktar ner eller avstannar till växten har hämtat sig.

Fel djup eller bredd

Andra vanliga fel man kan göra är att gräva ett planteringsdike som inte är tillräckligt brett eller djupt. Det räcker med att man råkar plantera 10-15 cm för djupt, då kommer inte häckväxterna att trivas lika bra.

Dålig jord

Eller att man inte kollat upp vad man har för jord och planterar häcken i dålig jord som leder till att växterna dör. Du bör kolla upp vad du har för jordtyp i din trädgård. Lär dig mer om det här. Är jorden ok behöver du bara blanda upp med planteringsjord som är extra näringsrik. I annat fall kan du behöva jordförbättra.

Vårt bästa tips

Många klarar av att plantera sin häck och allt går jättebra, men är du det minsta osäker eller inte vill göra det själv. Anlita en trädgårdsmästare! Om du väljer en av våra trädgårdsmästare så ger vi dig längre garanti eftersom vi då kan vara säkra på att de blivit planterade på ett korrekt sätt.

De ger dig dessutom ett mer fördelaktigt pris då vi har ett långsiktigt samarbete med dem.

Vid eventuella frågor går det bra att ringa mig,Therese, på kundservice tel 020 117 771, så kan jag hjälpa till att räta ut eventuella frågetecken. Ha det gott!

2802

Andra blogginlägg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson 26 april 2018

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
6949

Ge dina trädgårdsrum en vintergrön stomme

Skriven av Rebecca Malmsköld 21 februari 2018

Vintergröna växter har en förmåga att framkalla rysningar hos många trädgårdsägare. Kanske ser man framför sig 70-talets stora massplanteringar av tujor, idegran och olika andra barrväxter, planterade alldeles för tätt och alldeles för nära huset.   Tänker man efter lite gäller obehaget förmodligen alla massplanteringar, långa, låga häckar av berberis utmed skolgårdar, militäriska rader av

Fortsätt läsa
3901
Fler inlägg