Föreställ dig glädjen i din vårträdgård och spara upp till 20% nu

Häckoxbär häck

Häckoxbär är en vanlig och uppskattad häckväxt i Sverige. Det är en av våra mest använda bärhäckar för att skapa en kompakt formklippt lite lägre häck. Häckoxbär är en lågväxande buske som kan bli upp till 2 meter hög. Bladen är mörkgröna och lansettformade. Blommorna är vita och har en söt doft och smak. De runda rödblå bären mognar på hösten. De är söta och saftiga och kan användas till att göra sylt, saft och marmelad. Häckoxbär är en lättskött växt som är lämplig i både trädgårdar och parker. Den är resistent mot sjukdomar och skadedjur och kräver inte mycket bevattning eller gödsling.

Häckoxbär häck under hösten.

6 varor

Häckoxbär Kruka 100cm

Kvalitet: Limited

743 kr
Häckoxbär Kruka 80cm

Kvalitet: Xklusiv

243 kr
Häckoxbär Kruka 60cm

Kvalitet: Xklusiv

216 kr
Häckoxbär Kruka 80cm

Kvalitet: Limited

675 kr
810 kr
Häckoxbär Kruka 60cm

Kvalitet: Limited

608 kr

Allt du behöver veta om häckoxbär

Cotoneaster lucidus, även känd som häckoxbär, är en lågväxande, buskig växt som är lämplig att användas som häck Det är en långsamväxande växt som kan nå en höjd på upp till 2 meter och en bredd på upp till 2 – 3 meter. Det är en lättskött växt som är resistent mot skadedjur och sjukdomar.

Häckoxbär har små, gröna blad som är ovala till lansettformade. Bladen är glansiga och har en filthårig undersida. Blommorna är små, vita och följs av vackra bär med söt smak på hösten

Häckoxbär trivs bäst i halvskugga och i en fuktig men väldränerad jord. Den trivs i både fuktig och lite torr miljö samt passar lansbyggden lika bra som statsmiljö.

Plantera en häck av häckoxbär – Tips och råd

Följande tips och råd hjälper dig att på bästa sätt förbereda och se till att din nya häck kommer att trivas hos dig.

Först och främst bör du välja en lämplig plats för plantering. Se till att det finns tillräckligt med sol och skydd från hårda vindar. Undvik att plantera häckoxbär nära stora träd eller andra växter som kan konkurrera om näringsämnen och vatten.

När du har valt plats, är det dags att förbereda marken. Gräv ett dike som är ungefär 50 cm djup och 50 cm brett. Fyll diket med näringsrik och väldränerad jord. Försök att få en jämn blandning som är fuktig men inte för våt.

När marken är förberedd, är det dags att plantera häckoxbären. Försök att plantera dem i en rak linje, det kan hjälpa att först spänna upp en lina i mitten av diket så att du lättare kan se att de planteras rakt. Fyll med jord och vattna dem väl.

Efter plantering bör du ge häckoxbären regelbunden bevattning och gödsling. Försök att vattna dem 1 – 3 gånger i veckan beroende på väder och gödsla dem några gånger per år.

För att få vacker och kompakt häckoxbärshäck, bör du också klippa den regelbundet. Försök att klippa den till en jämn höjd och bredd för att få en snygg och ordnad look.

Priser på häckoxbär

Priset på häckoxbär varierar beroende på storlek, kvalitet och tillgänglighet. Ju högre plantor ju mer kostar dem men det betyder också snabbare insynsskydd. Vi har många olika höjder, något för allas budget.

Skottkärran

0 varor

Inga produkter i varukorgen.