Våra kunder älskar våra plantor

Produktbeskrivning
I korthetHäckoxbär är en mångsidig snabbväxande häck som passar i alla trädgårdar. Den är mycket härdig och passar i de flesta väldränerade jordar.
VinterhårdhetMycket härdig, ner till – 34°
TillväxtLöst upprätt, vidare när den blir äldre
Höjd (10 år)250 - 300 cm
LövMörkgröna blad som ger ett lummigt intryck
Tillväxthastighet30 - 60 cm per år
VinterskrudLövfällande. Häcken ändrar färg på hösten. Vacker rödbrun höstfärg
GiftigNej
LjusbehovHelst full sol, halvskugga
Max höjd 300cm
TillämpningHäckoxbär är en mångsidig snabbväxande häck som passar i alla trädgårdar. Den är mycket härdig och passar i de flesta väldränerade jordar. Vacker vårfärg som i maj och början av juni exploderar ut i vita eller ljusrosa blommor och små ovala vintergröna blad, som sen följs av vackra röda bär på hösten. Perfekt för småfåglar. De är lättskötta och ger trädgården fin färg även under de trista vintermånaderna.
FruktMörka bär
TaggarNej
PlaceringstipsEn lättskött växt som passar alla områden. Föredrar väldränerad jord
JordmånVäldigt få krav på jorden, gillar kalkrik jord
Växtzon1-7

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

. Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Vad är skillnaden mellan våra kvaliteter?

På Plantinavia strävar vi efter att kunna erbjuda en häck för allas budget. Därför erbjuder vi olika kvaliteter.

Ju högre kvalitet, desto mer insynsskydd från start.

1. Outlet
Det är oklippta tunnare plantor som därför inte ger insynsskydd från start. Med tiden kommer även denna häck att växa sig tät och ge insynskydd om du beskär den 2 gånger per år. Denna kvalitet kan jämföras med andra webbutiker plantor som de säljer i lösvikt (storpack). På grund av transportkostnaden är det endast möjligt att köpa outletplantor i stora kvantiteter. Outletplantor måste dessutom betalas i förskott och inga rabattkoder gäller på dessa plantor.

2. Xklusive / grenad
Detta är vår ordinarie kvalitet. Dessa växter har klippts och omplanterats. Omplantering är viktigt för att skapa en tät rotstruktur så att din häck har tillräckligt med kraft för att fortsätta växa i din trädgård. Denna kvalitet ger ett bra insynsskydd från start men toppen är tunnare och mer öppen jämfört med vår bästa limitedkvalitet. Plantor upp till 225cm höga från start evereras på pall.

3. Limited / välgrenad
Det är den här kvaliteten vi är välkända för. Alla växter har odlats ekologiskt och med stora mellanrum. De klippts oftare och är tätare, tyngre och mycket bredare så att du behöver färre plantor per meter. Limited /välgrenade plantor ger bäst insynsskydd direkt efter plantering. På grund av hur växterna har odlats är rotsystemet så kraftfullt att växterna snabbare växer vidare efter att de planterats i din trädgård. Att plantera en limitedhäck går inte obemärkt förbi i ditt grannskap. Dessa växter kan också planteras som solitära växter.

4. Färdighäck
Färdighäck kan jämföras med våra limitedplantor men de är oftast klippta och formade till en fyrkantig häck redan från start. De flesta av våra färdighäckar kommer i 1 meters lådor som kan planteras direkt inklusive den nedbrytbara lådan.

Är du fortfarande osäker på vad du ska välja? Kontakta bara vår kundtjänst för råd.

Zonkarta

Häckoxbär Växtzon: 1-7

Zonkarta Sverige

Prisöversikt

Filtrera dina val
Cotoneaster-lucidus-detail-våren

Häckoxbär 60cm Kruka

Kvalitet
Xklusiv
Minsta antal att beställa
40
Antal per meter
4

40

200 kr

100

190 kr

150

186 kr

200

180 kr
Cotoneaster-lucidus-detail-våren

Häckoxbär 80cm Kruka

Kvalitet
Xklusiv
Minsta antal att beställa
40
Antal per meter
4

40

225 kr

100

214 kr

150

210 kr

200

203 kr

Skottkärran

0 varor

Inga produkter i varukorgen.