Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Häckoxbärhäck: Extremt tålig och snabbväxande

Plantinavias häckoxbär ( se priser här ) säljs huvudsakligen till de kallare delarna av Skandinavien. Anledningen till detta är tydligt: en häckoxbärhäck är extremt tålig och växer snabbt till en tät häck, idealisk för skydd mot vind eller som insynsskydd. Om du planterar häckoxbär planterar du också en väldigt varierad häck: Lövverket är mörkt grönt och glänsande och på hösten skiftar den till orange och sedan till rött. De röda bladen faller under hösten av. I maj och juni finns det vackra små rosa blommor i häcken. De svarta bären kommer på hösten och de är giftfria (men inte goda).

Våra häckoxbärspriser

Priset på dina häckoxbärplantor beror på ett antal faktorer. Hur lång är häcken, hur hög vill du ha häcken från början och hur tät vill du plantera häckoxbärplantona från början. Häckoxbär är ganska bred, så du behöver inte plantera många per meter. I vår konfigurator kan du sätta ihop din ideala häckoxbärhäck som passar din budget.

Extra rabatt på häckoxbär

De flesta kunderna planterar långa häckoxbärhäckar. Fler meter betyder mer rabatt hos Plantinavia. Du har säkert sett vår prisskala i priskonfiguratorn där rabatterna redan ökar betydligt ju mer plantor du köper. Men i vissa fall kan vi ge ytterligare lite rabatt. Glöm inte att klicka på rabattknappen. En av våra medarbetare återkommer till dig så snart som möjligt med vårt bästa erbjudande.

Våra kunder är våra säljare

Vill du vara säker på att få vad du blir lovad så väljer du Plantinavia. Våra tidigare kunder kan intyga vår höga kvalitet och service. På Instagram kan du till exempel se häckar som tidigare kunder planterat och på den oberoende granskningsplattformen Trustpilot delar de med sig av sina omdömen om oss. Hos Plantinavia vet du vad du får, inte bara kvalitetsmässigt utan även när det gäller service och transport.

Innehållsförteckning

På denna sida kan du inte bara beställa dina häckoxbärbuskar, du kan även se..

I vilken växtzon passar häckoxbär
Särskilda kännetecken hos häckoxbär
Alternativet till priskonfiguratorn: alla höjder, typer och priser staplat på rad

Fantastiska plantor

Fantastiska häckplantor. Beställde både Thuja Smaragd och Häckoxbär och båda var lika fina. Efter beställning fick vi bra information om både plantor och leverans. Chauffören var kanon bra och snabbare leverans kan man nog leta efter. Kan rekommendera Plantavia varmt om man vill plantera en ny häck.

Annelie Buller Granlund

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
Växtzon1-7

Zonkarta

Häckoxbär Växtzon: 1-7

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

. Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833