Plantinavia har sommaruppehåll. Nästa leverans: vecka 37 (krukodlat)

Plantinavias världklassiga thujor i svenska Drömmen om Slottet

Ni som har följt Drömmen om slottet serien på TV4 i höstas har väll knappast missat våra vackra tujor. Med inte mindre än 200 meter thujahäck har vi hjälpt Stefan och Agnes att ge deras slott det vintergröna insynsskydd de längtat efter. Och vi lyckades!

När Stefan och Agnes på grund av våra goda omdömen kontaktade oss i början av 2019 med frågan om vi ville hjäl pa dem, tvekade vi inte en sekund. Naturligtvis ville vi hjälpa till!

Även om vi ofta tidigare levererat och planterat långt över 400 thuja brabant så var det ändå en utmaning. Den största utmaningen var kanske den period då vi var tvungna att plantera thujorna: i början av augusti. När vi ​​tittade på temperaturen året innan såg vi att medeltemperaturen utan problem kunde vara runt 25 grader. Långt ifrån ett perfekt väder att plantera växter i men vi var tvungna för att hinna med det tighta schemat för TV-inspelningarna. Vår trädgårdsmästare

Magnus från Stockholm var beredd att plantera den 200-meter långa häcken med sitt team. Magnus besökte platsen i förväg och av en slump visade det sig att Stefan och Magnus kände varandra från grundskolan i Stockholm. Så isen bröts snabbt.

Thuja Brabant Kruka PlantinaviaPlantering SlottetFör att ge thujorna bästa möjliga chans att etablera sig har vi försett hela den 200-meter långa sträckan med färsk perfekt jord. Vi var också tvungna att välja om vi skulle plantera med rotklump eller krukodlat. På en 200 meters lång häck är det en ganska stor prisskillnad på dessa 2 olika alternativ men för säkerhetsskull valde vi i samråd med vår trädgårdsmästare Magnus en krukodlade thuja brabant på 150 cm, trots det mycket hö

gre priset på krukodlat. Detta tack vare perioden när de skulle planteras.

Hela projektet gick smidigt och efter några dagar med hårt arbete hade Magnus och hans skickliga team planterat de mer än 400 thujorna. Det hela ser toppen ut och Stefan och Agnes älskar sin nya thujahäck. Drömmen om slottet avsnittet sändes i november och trots att det vanligtvis inte alls var en period då kunder brukar beställa plantor, fick vi genast in ett tiotal beställningar endast som ett resultat av sändningen.

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.