Vattna din ligusterhäck

För att underhålla denna häckväxt är det viktigt att inte glömma att bevattna din ligusterhäck. Som en levande organism kräver den vatten för att överleva. Liguster är en vanlig häck som har ett djupt grönt bladverk. Bladen är ovala med en ljus punkt i slutet. Den har ett vänligt utseende och är lämplig att använda som en avskiljare mellan bostäder. På Plantinavia har vi tre varianter av liguster i vårt sortiment. Liguster Ovalifolium (ligustrum Ovalifolium) och liguster Atrovirens (ligustrum Vulgare Atrovirens) liknar varandra. Båda är fräscha gröna och har ett tätt bladverk. Liguster Ovalifolium Aureum (ligustrum Ovalifolium Aureum) är å andra sidan lätt att skilja från sina släktingar. Denna sort har en intressant gul kant längs bladkanten. Detta ger en unik färg. På avstånd verkar häcken väldigt ljusgrön, eftersom det gröna och gula smälter samman. På nära håll kan du se att häcken faktiskt är tvåfärgad: ett vackert och unikt tillskott till din trädgård. Men när du väljer att plantera en sådan buske förtjänar den också lämpligt underhåll. Därför kommer vi idag att prata om att bevattna liguster på rätt sätt.

Bevattning av liguster

För de olika typerna av liguster gäller samma allmänna bevattningsråd. De 2 första åren behöver din ligusterhäck ordentligt med vatten. Efter detta behöver dessa häckar i allmänhet inte något extra vatten om det inte är väldigt varmt. Vid extrem värme och/eller långa torka är extra vattning av liguster nödvändigt. Tänk på att det är bäst att göra detta tidigt på morgonen eller sent på kvällen/natten. Vattendroppar på löven förstärker solens effekt, vilket kan göra att löven annars bränns. Dessutom avdunstar vattnet mindre snabbt när solen inte lyser på dem, så att jorden och rötterna först hinner att absorbera vattnet.

Tips för bevattning av liguster

Ett användbart tips när du vattnar liguster är att alltid ge vattnet runt rotklumpen. Så blöt inte hela häcken utan bara jorden där den står. Om vattnet rinner bort från häcken är det bra att först gräva ett spår runt stammarna. På så sätt kommer vattnet att stanna där och kan sakta sippra ner i jorden utan att rinna iväg. Men som för alla häckar rekommenderar vi att istället för att vattna för hand använda en droppslang för att istället låta vattnet sippra ut i jämn långsam takt.

Plantinavia Sverige
En livs levande kundsupporthjälte kommer att svara tillbaka snabbare än du förväntar dig (tar inte samtal, bara whatsapp)

Plantinavia Sverige

Hej! Therese här 👋

Hur kan jag hjälpa dig?

now
Start Chat

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.