Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Hybrididegran: den manliga eller den kvinnliga …

Vår hybrididegran hillii är verkligen ett fenomen. Rankade 4,9/5 på trustpilot och fri leverans gör att du kan njuta av en ny häck redan nästa vecka! Med vår 100% växtgaranti och betalning vid leverans kan du vara säker på att handla helt riskfritt redan i dag. Se priser här.

Kanske en märklig titel vid första anblicken, men valet för hybrididegran är också ett val mellan den kvinnliga sorten med bär (taxus media “hicksii”) och den manliga sorten utan bär (taxus media “hillii”). Hybrididegran växer långsammare än sin följeslagare idegran (taxus baccata) och är också vinterhärdigare. Om du bor i de kallare zonerna i landet, ha en häck som får en max höjd på ca 150cm och vill plantera en idegranshäck i din trädgård, då är hybrididegran det rätta valet för dig.

Brist på taxus media hillii innebär högre priser

Kombinationen av mycket långsam tillväxt och hög efterfrågan på hybrididegran hillii (varianten utan röda bär) har gjort att det är brist på denna hybrididegranshäck varje år. Som ett resultat är priserna på den här typen av idegran högre än på hybrididegran hicksii och taxus baccata. Det är därför inte förvånande att idegranssorterna med bär börjar bli alltmer populära som häckväxter. Och varför inte: bären som finns på den kvinnliga hybrididegranen brukar ändå bara växa ut väldigt kort period under hösten och då äts de oftast upp av fåglar inom bara några dagar.

Rabatt på din hybrididegranshäck

Även om hybrididegranens priser jämfört med andra vintergröna häckväxter som thuja och lagerhägg är relativt högre, är det möjligt att få extra rabatt genom vår priskonfigurator. Välj rotklump eller kruka, välj höjd, välj önskad kvalitet och täthet och klicka sedan på rabattknappen och vi meddelar dig så snart som möjligt vad som är möjligt för dig.

Lovande recensioner och vackra bilder av hybrididegranshäckar

Som vi alla vet så är det stor kvalitetsskillnadhäckplantor, både online och offline i den verkliga butiken. Som tur är är våra kunder våra största ambassadörer. De skriver i stor utsträckning om sina erfarenheter på Trustpilot och delar de bästa bilderna på Instagram. Det är inte för inte våra hybrididegranshäckar beskrivs som de bästa på marknaden.

Mer information om hybrididegran

På den här sidan kan du inte bara köpa din hybrididegranshäck, du kan också hitta information som:

I vilken tillväxtzon kan hybrididegran planteras?
En översikt med specifika egenskaper hos hybrididegran
En video på hybrididegran 120cm Limited
En översikt över alla tillgängliga hybrididegranvarianter som vi säljer
• Svar på de vanligaste frågorna om hybrididegran, som skillnaden mellan de olika typerna av idegran, hur brett diket ska grävas, när man ska beskära och annan matnyttig information.

Stor kvalitet och lågt pris

Köpet av vår hybrididegranshäck kändes tryggt, snabbt och enkelt. Även om plantorna skickades från Nederländerna så kände vi att Plantinavia var närvarande under hela processen. Trackern där vi i realtid kunde följa våra plantor på sin resa från Danmark och upp genom Sverige var väldigt spännande och gjorde att vi var väl förberedda när leveransen kom fram. Vi hade stora förväntningar på plantornas kvalitet men plantorna var både finare och kraftigare än vi hoppades på. Våra plantor var finare i verkligheten än på bilderna på hemsidan!

Erik Cuibe

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetHärliga kontraster med mörkgröna barr som bildar en vacker tät vas formad häck. Inga bär, bra som smal häck.
VinterhårdhetTålig, ner mot -34 grader.
TillväxtVas formad, ofta smala, bredare än hicksii.
Höjd (10 år)150 – 200 cm.
LövGlansig mörkgröna med gräsbevuxen undersida, linjära och halvmåneformade barr.
TillväxthastighetVäxer långsamt, ungefär 10 – 20 cm på höjden och längden. Tillväxten saktar ner i skuggan.
VinterskrudMörkgrön
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till skugga. Den mest skuggtoleranta i Europa.
Max höjd 3-5 meter
TillämpningEn mycket elegant häck som ofta även syns i slottsträdgårdar.
FruktNej (I sällsynta fall, till exempel i stressiga situationer som torr jord eller nyplantering, kan även hillii producera några få bär. De faller dock av snabbt igen)
TaggarNej
PlaceringstipsBäst i sol till delvis skugga. Bör skyddas mot torr luft, speciellt under tillväxtfasen.
JordmånNäringsrik, mullrik och väldränerad jord.
Växtzon1-5

Zonkarta

Hybrididegran Hillli Växtzon: 1-5

Zonkarta Sverige

Video

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405