Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Lagerhägg Herbergii: okänd och oönskad? Eller inte?

Lagerhägg herbergii (Prunus laurocerasus ‘Herbergii’) är kanske en av de mest okända lagerhäggarna i Skandinavien, men det håller på att förändras. Lagerhägg hebergii har visat sig vara en av de mest tåliga lagerhäggssorterna. Hebergii är idealisk som en låg eller medelhög grön häck. Bladen är smalare än till exempel hos lagerhägg novita och på våren kommer det vackra vita blommor. Se priser här.

Våra konkurrenskraftiga lagerhäggspriser

I vår priskonfigurator kan du på snabbt kombinera fram din idealiska lagerhäck. Beroende på tillgänglighet väljer du mellan lagerhägg i kruka eller lagerhägg med rotklump. Höjden varierar mellan 80cm och 200cm och kvalitet väljer du mellan grenad eller välgrenad. Det är självklart att den välgrenade ger dig ett snabbare insynsskydd i trädgården än den grenade varianten.

Rabatt på din lagerhägg herbergii

När du ser det totala priset på din häck i priskonfiguratorn, kommer du även att se en rabattknapp bredvid skottkärran. Undrar du om vi kan göra ett bättre erbjudande än det på hemsidan, fråga om en offert. Vår kundsupport återkommer så snart de kan med eventuellt erbjudande.

Lagerhäggsbilder och recensioner av tidigare kunder

Att spela med öppna kort är vårt motto och nyckel till framgång för Plantinavia. Våra kunder gillar att dela sina erfarenheter på plattformar som Trustpilot eller dela med sig av sina bilder på Instragram. Tvivlar du fortfarande på om du vill köpa din lagerhägg från oss? Läs våra fina omdömenTrustpilot där vi rankats som nummer 1 inom trädgårdsbutik i hela Skandinavien.

Vad mer kan du hitta på den här sidan? (Innehållsförteckning)

Zonkartan (viktig om du överväger att plantera lagerhägg)
En översikt över egenskaperna hos lagerhägg herbergii
Lagerhäggs-videor
En översikt över alla varianter av vår lagerhägg herbergii
En praktisk FAQ, med de vanligaste frågorna om lagerhägg

Superkvalitet!

Tydlig och enkel hemsida att leta på. Mail-kontakt och mobil-kontakt snabba och uttömmande svar. Leverans av 80 plantor gick bra, punktlig, hjälpsam och mkt trevlig chaufför. Men det viktigaste av allt. Fantastiska lagerhäggsplantor. Mkt stora och kraftiga, det gick inte att plantera mer än 3 plantor per 2 meter. Vi är supernöjda, och kan varmt rekommendera Plantinavia om ni vill ha de finaste växterna, och bra service med allt det runt omkring.

Zaklina Milenkovski

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetEn av de mest vintertåliga lagerhäggarna som passar perfekt till en låg eller halvhög häck.
VinterhårdhetTålig, ner till – 27 grader
Tillväxt Tät, väldigt smal och kompakt
Höjd (10 år)150 – 200 cm
LövSmal och långform, upp till 15 cm med mörkgrön färg
TillväxthastighetRelativt långsam tillväxt, ca 20 – 40 cm.
VinterskrudMörkgrön året om.
GiftigGiftiga delar.
LjusbehovSol till skugga, föredrar halv-skugga.
Max höjd 3 meter hög och 2 meter bred.
TillämpningPå grund av sin kompakta tillväxt lämpar den sig för medelhöga häckar och som solitärplanta.
FruktRöd / svarta bär
TaggarNej
PlaceringstipsVäldigt tålig, klarar frost och låga temperaturer samt att bli utsatta för stark vind.
JordmånKlarar av de flesta jordtyperna. Trivs bäst i näringsrik, inte för torr, dränerad jord.
Växtzon1-3

Zonkarta

Lagerhägg Herbergii Växtzon: 1-3

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur tålig är lagerhägg?

Lagerhäggens härdighet är generellt sett bra. Att plantera lagerhägg är dock inte helt riskfritt. Det finns alltid risk för frostskador på vintern. Inte bara på grund av låga temperaturer utan också på grund av till exempel blåsigare läge och mycket sol.. Att täcka din häck hjälper i dessa fall att minimera frostskador, vilket gör det lättare för lagerhäggen att återhämta sig på våren.

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Visa alla frågor

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Planterad och klart!?

Skriven av Therese Hermansson

Många leverantörer erbjuder planterat och klart, men betyder det verkligen att det är helt färdigt och finns det en anledning till att vi inte erbjuder denna tjänst? Det låter hur enkelt som helst, köp en ny häck och få ett pris inklusive plantering. Kan ju inte bli lättare!

Fortsätt läsa
7405

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor

Skriven av Richard van der Wal

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor De allra flesta som skall plantera en häck vet inte vad som är viktigt att veta inför köpet av själva plantorna. Hur lär man sig att skilja på häckväxter av bra kvalitet? Det är fem steg du bör känna till för att ge din häck bästa möjliga start.   …

Fortsätt läsa
13843