Plantinavia har sommaruppehåll. Nästa leverans: vecka 37 (krukodlat)

Måbärshäck: bladlös vintertid men grönskar tidigast av alla på våren

Våra krukodlade måbär finns I 3 olika höjder (se priser här) och levereras direkt från vår nederländska odling hem till dig inom 1 vecka. Leveransen är gratis till nästan alla städer.

Betalning och kvalitet är inget att oroa sig för: vi rankas med hela 4.9/5 på Trustpilot och köper du från oss kan du välja att betala vid leverans eller i förskott för extra rabatt.

Våra kunder älskar våra växter

Våra favoritrecensioner

Produktbeskrivning
I korthetTätt lövverk som blir ca 1,8 m lång och bred. Stjälkarna är rödlila och släta, med 3 -5 lobed rundade löv. Blommorna är blekgröngula och blommar i klasar. De följs av stora klasar röda bär.
VinterhårdhetExtremt härdig, ner till – 34°
TillväxtLångsamt brett uppväxande
Höjd (10 år)100 – 200 cm
LövLjusgröna, tidiggrönskande och tåliga
Tillväxthastighet20 - 30 cm per år
VinterskrudLövfällande
GiftigNej
LjusbehovSol, halvskugga
Max höjd 200 cm i höjd och 250 cm i bredd
TillämpningEn tät buske, upprätt vid ung ålder, sen mer rund. Gröngula blommor följt av röda bär i juni och juli. Grönskar tidigt, ljust grönt bladverk, användbar för låga häckar
FruktRöda bär som är ätliga men smaklösa
TaggarNej
PlaceringstipsEtt lättskött växt som passar alla områden, inklusive våta, tunga lerjordar, full sol och utsatta områden
JordmånLerjord, sandjord, näringsrik och väldränerad jord
Växtzon1-6

Prisöversikt

Filtrera dina val
Måbärshäck planterad vid en grusgång.

Måbär 80cm Kruka

Kvalitet
Limited
Minsta antal att beställa
40
Antal per meter
3

40

300 kr

60

285 kr

75

279 kr

100

270 kr
Måbärshäck planterad vid en grusgång.

Måbär 60cm Kruka

Kvalitet
Xklusiv
Minsta antal att beställa
40
Antal per meter
4

40

168 kr

60

160 kr

75

157 kr

100

152 kr
Måbärshäck planterad vid en grusgång.

Måbär 80cm Kruka

Kvalitet
Xklusiv
Minsta antal att beställa
40
Antal per meter
4

40

186 kr

60

177 kr

75

173 kr

100

168 kr

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

Vad är skillnaden mellan våra kvaliteter?

På Plantinavia strävar vi efter att kunna erbjuda en häck för allas budget. Därför erbjuder vi olika kvaliteter.

Ju högre kvalitet, desto mer insynsskydd från start.

1. Outlet
Det är oklippta tunnare plantor som därför inte ger insynsskydd från start. Med tiden kommer även denna häck att växa sig tät och ge insynskydd om du beskär den 2 gånger per år. Denna kvalitet kan jämföras med andra webbutiker plantor som de säljer i lösvikt (storpack). På grund av transportkostnaden är det endast möjligt att köpa outletplantor i stora kvantiteter. Outletplantor måste dessutom betalas i förskott och inga rabattkoder gäller på dessa plantor.

2. Xklusive / grenad
Detta är vår ordinarie kvalitet. Dessa växter har klippts och omplanterats. Omplantering är viktigt för att skapa en tät rotstruktur så att din häck har tillräckligt med kraft för att fortsätta växa i din trädgård. Denna kvalitet ger ett bra insynsskydd från start men toppen är tunnare och mer öppen jämfört med vår bästa limitedkvalitet. Plantor upp till 225cm höga från start evereras på pall.

3. Limited / välgrenad
Det är den här kvaliteten vi är välkända för. Alla växter har odlats ekologiskt och med stora mellanrum. De klippts oftare och är tätare, tyngre och mycket bredare så att du behöver färre plantor per meter. Limited /välgrenade plantor ger bäst insynsskydd direkt efter plantering. På grund av hur växterna har odlats är rotsystemet så kraftfullt att växterna snabbare växer vidare efter att de planterats i din trädgård. Att plantera en limitedhäck går inte obemärkt förbi i ditt grannskap. Dessa växter kan också planteras som solitära växter.

4. Färdighäck
Färdighäck kan jämföras med våra limitedplantor men de är oftast klippta och formade till en fyrkantig häck redan från start. De flesta av våra färdighäckar kommer i 1 meters lådor som kan planteras direkt inklusive den nedbrytbara lådan.

Är du fortfarande osäker på vad du ska välja? Kontakta bara vår kundtjänst för råd.

Zonkarta

Måbär Växtzon: 1-6

Zonkarta Sverige

Måbär häck

Dess bär är ätliga men har en ganska intetsägande smak. I maj och juni blommar de gul-grönfärgade små blommorna i klasar. Häcken är självpollinerande, eftersom det finns manliga och kvinnliga blommor på plantorna.

Måbärshäck används flitigt i Skandinavien som häckväxt

Den är vanligast på platser där det är omväxlande sol och skugga och den trivs absolut bäst i just halvskugga. Bladen är ljusgröna i färgen och faller av på vintern. Totalt blir måbär ca 1,5 meter hög. Den är otroligt tålig mot både fukt och torka.

Måbärshäck: kännetecken

Kännetecknande för måbär är dess sågtandade, trekantiga till rundade blad som växer i täta klasar på korta skott. Måbär grönskar först av alla häckväxter och dess blad går från ljust grönt till mörkare grönt och får sen en riktigt vacker höstfärg. I april och maj växer de grön gula, oansenliga blommorna fram som sen får bär i augusti. Bären är en viktig näringskälla för fåglar.

Varför är just en måbärshäck så populär?

Speciella särdrag hos måbär är att den är mycket tålig för bilavgaser och salt. Den är därför mycket lämplig att planteras som häck för att skydda från trafikbuller och avgaser. I stora städer och industriområden ser man därför ofta måbär planterad vid vägkanten.

I parker planteras de ofta på grund av att de kräver så lite underhåll. De passar perfekt i trädgårdar och växer bra i halvskugga och har inga problem om jorden inte har tillräckligt med näringsämnen, men om du vill att din häck ska växa bra så bör du se till att ha en så bördig jord som möjligt.

Även ytterligare bevattning under varma somrar är heller inte nödvändigt, eftersom måbär tål torka väldigt bra. Om beskärning av din måbär är nödvändigt, skär ned den innan de nya bladen växer fram eftersom det är för lite tid efter sommaren innan den går in i viloläge i september. Måbär klarar hård beskärning.

Skottkärran

0 växter

Inga produkter i varukorgen.