Meny
Plantinavia - Cart
0
Plantinavia - Search

Måbärshäck: bladlös vintertid men grönskar tidigast av alla på våren

Våra krukodlade måbär finns I 3 olika höjder (se priser här) och levereras direkt från vår nederländska odling hem till dig inom 1 vecka. Leveransen är gratis till nästan alla städer.

Betalning och kvalitet är inget att oroa sig för: vi rankas med hela 4.9/5 på Trustpilot och köper du från oss kan du välja att betala vid leverans eller i förskott för extra rabatt.

Jämfört med andra lövhäckar är måbärshäck (Ribes alpinum) den som grönskar tidigast av dem alla. De första bladen är vackert ljusgröna och ger en verklig vårkänsla i din trädgård. Under sommaren blir bladen mörkare för att sedan få en vacker höstfärg. En måbärshäck kan beskäras tätt och är idealisk som en låg till medelstor häck. Eftersom måbär är extremt stark och tålig så planteras de ofta i de kallare delarna av Skandinavien.

Våra konkurrenskraftiga priser på måbärshäck

I vår priskonfigurator kan du enkelt ta fram din egen måbärshäck. Vi erbjuder endast krukodlad måbär. Limited är vår bästa kvalitet med extra tjocka och täta plantor som ger direkt insynsskydd efter plantering. Dessutom odlas alla våra limited växter organiskt.

Rabatt på din måbärshäck

Ju fler måbärsplantor du planterar desto mer rabatt. Vår priskonfigurator räknar ut det totala priset åt dig. Ibland kan vi till och med gå ett steg längre och ge ytterligare rabatt. För att få reda på om vi kan erbjuda dig ett speciellt erbjudande, klicka på rabattknappen i konfiguratorn och vi återkommer till dig inom några timmar med svar om det är möjligt med ytterligare rabatt.

Foton och recensioner av våra kunder

Vi antar att du inte vill köpa grisen i säcken och därför är vårt motto att vara helt transparenta. Våra tidigare kunder delar bilder på sina planterade häckar på vår Instagram och på Trustpilot delar tidigare kunder med sig av sina erfarenheter av att handla från oss. De beskriver ofta hela processen från första kontakt, den smidiga leveransen där du kan följa dina plantor via GPS hela vägen hem till dig och så klart vår fantastiska kvalitet.

Det är inte allt …

Förutom att du kan köpa din måbärshäck på den här sidan hittar du också ytterligare information, till exempel:

Zonkarta
En översikt med specifika egenskaper hos måbärshäcken
En lista över alla olika måbärshäckvarianter i prisöversikten
Svaren till mer än 15 av de vanligast förekommande frågorna om måbärshäck, till exempel: vilka är de olika kvaliteterna, hur bred blir en måbärshäck, hur djupt ska jag gräva diket, hur måbär levereras och mycket mer

Jättenöjda kunder

Fastnade för Plantinavia då vi sett deras omdömen och snygga sida på nätet. Dessutom var grannen mycket nöjd för ett år sedan. Fantastisk responstid på de frågor vi skickat via mejl. Lätt att följa transporten via nätet och trevlig chaufför som pratade god engelska. Fräscha plantor som nu ramar in våran tomt! 10/10 från oss!!

Victor

Produktbeskrivning

Produktbeskrivning
I korthetTätt lövverk som blir ca 1,8 m lång och bred. Stjälkarna är rödlila och släta, med 3 -5 lobed rundade löv. Blommorna är blekgröngula och blommar i klasar. De följs av stora klasar röda bär. Den är vinterhärdig och trivs i fuktig, rik jord med full sol eller halvskugga
VinterhårdhetExtremt härdig, ner till – 34°
TillväxtLångsamt brett uppväxande
Höjd (10 år)100 – 200 cm
LövLjusgröna, tidiggrönskande och tåliga
Tillväxthastighet20 - 30 cm per år
VinterskrudLövfällande
GiftigNej
LjusbehovSol, halvskugga
Max höjd 200 cm i höjd och 250 cm i bredd
TillämpningEn tät buske, upprätt vid ung ålder, sen mer rund. Gröngula blommor följt av röda bär i juni och juli. Grönskar tidigt, ljust grönt bladverk, användbar för låga häckar
FruktRöda bär som är ätliga men smaklösa
TaggarNej
PlaceringstipsEtt lättskött växt som passar alla områden, inklusive våta, tunga lerjordar, full sol och utsatta områden
JordmånLerjord, sandjord, näringsrik och väldränerad jord
Växtzon1-6

Zonkarta

Måbär Växtzon: 1-6

Zonkarta Sverige

Frågor och svar

Hur mäter ni plantan?

Höjden avser själva plantan, rotklumpen/krukan är ej inräknad.

Hur stor är rotklumpen/krukan på mina plantor? Och hur stort dike behövs?

Detta ser du under bilden på din valda planta på hemsidan. Klicka på den höjd du har valt så ser du denna Icon under bilden på plantan. Den visar storleken på rotklumpen/krukan. Diket bör vara 1,5-2ggr större än rotklumpen

Måste jag beskära plantorna vid plantering?

Nej, vänta med att beskära tills det börjat etablera sig, lite putsning går bra men inga stora beskärningar innan de har slagit rot.

Ska jag gödsla vid plantering?

Nej vänta med att gödsla dina plantor till nästkommande vår.

Hur mycket vatten behöver mina plantor?

Nyplanterade plantor måste ha mycket vatten. Se till att jorden är fuktig (inte blöt) ända ner till rötterna hela tiden. Detta gäller hela första och andra året. Vattna fram tills det blir frost i marken, sen tar du ett uppehåll över vintern och börjar vattna igen när frosten i marken släpper.

PrisöversiktFiltrera dina val:

Blogg

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor

Skriven av Richard van der Wal

Lär dig att köpa bra kvaliteitsplantor De allra flesta som skall plantera en häck vet inte vad som är viktigt att veta inför köpet av själva plantorna. Hur lär man sig att skilja på häckväxter av bra kvalitet? Det är fem steg du bör känna till för att ge din häck bästa möjliga start.   …

Fortsätt läsa
13843

Den perfekta jordkvalitén för häckväxter

Skriven av Richard van der Wal

Våra häckplantor odlas i humusrik sandjord På vår holländska odling gör vi stora investeringar för ett friskt och aktivt liv i jorden. När allt kommer omkring, desto bättre skick i marken, desto bättre mår våra häckplantor.

Fortsätt läsa
3833